Connect with us
Incendiu Bamboo București. ISU: Sunt multe victime VIDEO LIVE

Știri

UPDATE: INCENDIU BAMBOO. Raed Arafat: „Încă există focare care pot izbucni oricând”

Incendiu Bamboo: Clubul din București a ars în întregime. Clubul Bamboo din București a luat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 21 ianuarie 2017. Peste 40 de răniți. 5 sunt internați. O persoană în stare gravă. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE, 21:21 – Polițiștii au trei ipoteze: accident, neglijență, mână criminală.

UPDATE, 21:20 – Alexandra, martor: „La sosirea pompierilor nu se putea intra înăuntru niciun metru, cu sau fără mască. Nu a pornit de la țigară sau narghilea. Eu am simțit și văzut cum oamenii ajută alți oameni. Angajații au ieșit la -15 grade și principala preocupare a fost ca oamenii să fie ajutați. Mulțumesc, Bamboo!”

UPDATE, 21:12 – Raed Arafat, la Antena 3: „Există încă focare care pot izbucni oricând. Mulți dintre răniți au ajuns la spital abia după ce au mers acasă. Au acuzat dureri de cap severe”

UPDATE, 20:20 – Specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroşani, judeţul Hunedoara, vor face o expertiză la clubul Bamboo, ca parte din investigația începută astăzi

UPDATE, 19:36 – ISU București-Ilfov a postat imagini pe Facebook filmate de sus de la clubul Bamboo

UPDATE, 18:44 – M. A. I.: „Forţele de ordine vor asigura paza în zona clubului Bamboo în perioada următoare. Clădirea va fi dezafectată total”, notează news.ro.

UPDATE, 17:05 – „Conform ordonanței nr. 17 adoptată anul trecut, termenul de obținere a autorizației a fost prorogat până în iunie 2017. Inspectorii de prevenire au făcut controale periodice. Pe 25 mai au fost aplicate două amenzi pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice. O altă amendă a fost dată în noiembrie 2016, în cuantum de 2.500 de lei, pentru blocarea căilor de evacuare. Apelul de urgență la 112 a fost înregistrat la 3 și 32 de minute. Primele echipaje au sosit la aproximativ 15 minute la fața locului. În zona de manifestare a incendiului au ajuns 28 de echipaje SMURD, 26 de ambulanțe al Serviciului de Ambulanțe București-Ilfov și 3 autospeciale de descarcerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al M. A. I.

UPDATE, 17:03 – Noi informații de la Ministerul Afacerilor Interne: În spitale se mai afle 5 persoane internate. 4 dintre ele se află la Spitalul Floreasca, iar una la Sfântul Pantelimon. Pacienții prezintă intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii.

UPDATE, 16:53 – 15 persoane au fost audiate până la această oră la Poliția Capitalei

UPDATE, 16:07 – Cătălin Botezatu: „Bamboo avea cele mai multe ieșiri de evacuare. Evacuarea s-a făcut în nu mai puțin de 8 minute. Ultima persoană care a ieșit a fost o angajată a clubului, cea care se află în stare gravă la spital. Oamenii erau pregătiți.

Clubul Bamboo nu are etaje. Din panică, unii s-au aruncat în lac. Eu înțeleg panica. Regretăm că s-a întâmplat asta. Focul nu a pornit de la țigară sau de la narghilea. Focul a pornit de lângă bar”, a declarat fostul asociat al clubului la Digi 24.

UPDATE, 15:33 – Viceprimarul sectorului 2 susține că una dintre cauze ar fi artificiile din „băuturile mai scumpe”

UPDATE 14.30 – 44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital însă doar 5 mai sunt internate, informează Ministerul Sănătății. Niciunul dintre răniți nu prezintă arsuri.

O singură persoană internată la Spitalul Floreasca se află într-o situație care necesită supraveghere specială

UPDATE 13.10 – Zece persoane mai sunt internate, în momentul de față, dintre cele 41 care s-au prezentat la unitățile de primire urgențe.

UPDATE 12.15 – Primarul Bucureștiului Gabriela Firea a postat un mesaj pe Facebook, după incendiul din Bamboo.

UPDATE 11.46 – Ministrul de interne Carmen Dan a anunțat că până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată. Anchetatorii au început cercetările la faţa locului şi urmează să fie stabilită cauza exactă a incendiului.

“Nu am ce să le reproşez colegilor mei în ceea ce priveşte mobilizarea. Au fost dizlocate suficiente forţe, am acţionat conform planului roşu pe care l-am activat imediat ce am avut primele informaţii şi, ulterior, cei care au fost intoxicaţi cu fum au fost direcţionaţi tot prin grija colegilor noştri, deşi au fost o parte care au plecat şi cu transportul particular către spital”, a afirmat ministrul.

Carmen Dan a precizat că la nivelul ministerului s-a constituit o celulă de criza.

“Există o grupă operativă care s-a activat exact în următorul moment după apelul pe 112, care a avut loc la ora 3.32. Acum va trebui să facem verificări şi să stabilim şi cauza incendiului. Prioritatea pentru noi a fost să salvăm vieţile omeneşti”, a precizat ministrul de Interne.

Ea a subliniat că, “pe măsură ce s-au stins focarele de incendiu, s-a intrat cu verificări”, iar “până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată”.

UPDATE 11.35 – Un bărbat a postat pe Facebook imagini cu ruinele fumegânde ale clubului Bamboo.

UPDATE 11.32 – Potrivit deciziilor luate în 2016 de Guvern, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează, a precizat Daniel Vasile.

”În momentul de faţă, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern nu se şi sancţionează”, a afirmat Vasile.

UPDATE 11.03 – Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU, a declarat că Bamboo avea din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, însă nu deţinea şi autorizaţie. Acesta a precizat că clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori. Ultima amendă a fost dată în noiembrie 2016, ănsă a precizat că neregulile constatate „nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii clubului.”

UPDATE 10.17 – Avocatul administratorului clubului, Dumitru Bădrăgan, a declarat că a cerut duplicatele actelor din club. Acesta a spus că nu poate spune cu siguranță dacă exista o autorizație de funcționare sau nu.

”Noi am solicitat clienţilor toate documentele pe care le aveau. Foarte multe din documentele erau în incinta clubului şi bănuim că s-au pierdut, dar există duplicate şi i-am rugat pe cei care reprezintă societatea sp le prezinte organelor abilitate”, a declarat Dumitru Bădrăgan.

Avocatul a precizat că administratorul se află la spital pentru niște investigații medicale și că urmează să se prezinte la audieri.

”Din câte ştim, există invitaţie către Poliţia Capitalei şi aşteptăm să fim anunţati. Ştim că administratorul era la spital pentru nişte investigaţii medicale şi aşteptăm să fim contactaţi când se va deplasa la Poliţie”, a spus Bădrăgan.

UPDATE 10.13 – Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că Clubul Bamboo avea termen până pe 30 iunie 2017 să obţină autorizaţia de funcţionare. De asemenea, ea a precizat că au fost efectuate mai multe controale la sediul clubului.

”Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

”Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare – n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.

UPDATE 10.09 – Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după incendiul din clubul Bamboo,

UPDATE 09.48 – O femeie a cărei fiică a fost rănită în incendiul din club a venit la locul tragediei pentru a căuta geanta fetei. Aceasta nu poate fi spitalizată dacă nu are acte de identitate, care ar trebui să fie în geantă.

„Caut geanta cu documentele, cu telefoanele. Aş vrea să anunţăm, poate se găseşte acolo în zăpadă geanta cu documentele ei şi cu cheile. Pentru mine e importantă sănătatea copilului meu şi să-şi găsească documentele ca să poată să se inregistreze la spital”, a spus femeia.

Fiica acesteia se numește Geanina Georgiana Degeratu.

UPDATE 09.18 – Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem în cazul incendiului de la clubul Bamboo.

”Cercetările au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei”, au precizat reprezentanţii poliţie, potrivit news.ro.

La această oră, mai multe persoane sunt audiate.

UPDATE 09.01 – Potrivit Digi24, administratorul Clubului Bamboo va fi chemat pentru audieri la Secția 7 de poliție

UPDATE 08.41 – Dan Cristian Popescu, Viceprimarul Sectorului 2, declarații la Digi24 – „Clubul nu avea autorizația de funcționare și nici cea de construcție nu era recepționată. Ei au fost amendați anul trecut din acest motiv. Urmau să fie amendați din nou și să le fie suspendată activitatea.

Când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confiște încasările din perioada suspendării. Clubul avea un plan de acțiune la incendiu avizat de ISU. Aveau cererea depusă dar incompletă. În luna ianuarie ar fi fost amendați dar nu au ajuns la ei cei de la control.

Știu că erau probleme. Cred ca clubul a acționat cu bunăvoința autorităților locale. Știu că primăria Sectorului 2 făcea acțiuni acolo anul trecut și cred că aveau o relație bună.

ISU a amânat primirea obligativitatea autorizației de incendiu până în iunie.  Din fericire se pare că aveau planul de acțiune în caz de incendiu autorizate de ISU. Din seara asta începem controale în toate cluburile.

La clubul Chaboo am deschis 3 dosare penale și tot au continuat lucrările și după ce le-a fost suspendată autorizarea de a construi. Au fost și controale de la ANAF să le confiște banii. Ei și-au continuat activitatea.

Autorizatie de functionare presupune autorizarea de construire si alte avize. În primul, autorizarea e construire nu este receptionata si doar asa devine valabila. Recepția trebuie să certifice ca ai construit ce ai avut de construit. Multi iau autorizatie pentru 500 de metrii si construiesc 700. De multe ori nu se respectă.

Primăria sectorulu si inspectoratul nu au fost invitate să facă inspecția. Avizul ISU presupune mai multe acte printre care si planul de evacuare în caz de incendiu. Nu avea avizul ISU dar aveau partea de incendiu.”

UPDATE 08.21 –  Bogdan Oprița, Coordonator SMURD Spitalul Floreasca –  „19 victime au ajuns la spitalul nostru din care au fost aduse de ambulante 9. Zece s-au prezentat cu mijloace proprii. Nouă au fost internate dar două au solicitat externarea. Trei au fost internate in sectia de ortopedia dintre care două prezentau probleme lombare iar una avea fractura de glezna.

Cu excepția celor trei care au căzut de la înălțime, toate au prezentat intoxicații cu fum în diverse grade.  În secția toxicologie, stare se mențină severă pentru o persoană. Dintre persoanele care nu au rămas internate sunt în curs de externare.

La fața locului am acționat cu 24 mașini SMURD și 23 de mașini de la ambulanta. Persoanele cu hipotermie au avut-o din cauza expunerii la temperaturi joase.

Sunt persoane tinere cu vârste între 20 și 30 de ani.

Cele care au rămas internate vor fi supravegheate pentru cel putin 24 de ore. Toți medicii de la Urgențe s-au prezentat la spital”

UPDATE 08.13 – Flăcările au fost stinse însă din ruinele clubului iese un fum gros.

Captură digi24.ro

UPDATE 08.06 – Echipa Huff a surprins trei angajați SMURD care își făceau SELFIE în timpul incendiului din clubul Bamboo.

UPDATE 07.40 – Raed Arafat –  „La acest moment 26 de echipaje cu 14 mașini continua acțiunea la club. Incendiul nu se mai desfășoară, mai sunt doar câteva focare care ard mocnit și vor fi stinse rapid. Echipele medicale s-au redus la minim și acționează în sprijinul pompierilor. Persoana intubată la Floreasca a fost scoasă de pe aparate și este în stare bună.

Alte informații vor face parte din comunicate ulterioare, după verificările pompierilor.

38 de persoane au fost transportate la spitale. 21 au fost transportate cu mașinile de intervenție și 17 cu mașinile persoanle. Nu avem o cifră exactă a celor care sunt încă internați.

S-ar putea să rămână echipe de pompieri și până la ora 6-7 seara. Intervenția va mai dura”

UPDATE 07.38 – Linie telefonică specială pentru situația victimelor – 021.206.40.50

UPDATE 07.30 – Declarații avocați club Bamboo,  – „Vrem să mulțumim echipelor de intervenție, celor care au dat dovadă de o exercitare promptă a activități. La ora actuală nu avem victime în stare foarte gravă și au fost limitate pagubele materiale.

Pana la acest moment nu dat declarații dar vom face deplasarea și vom da declarațiile necesare. Instalația electrică nu a fost schimbata acum. Lucrările au fost efectuate anul trecut, cu echipe specializate.

Nu putem formula o speculație cu privire la motivul izbucnirii incendiului. Așteptăm raportul pompierilor.

Acest club a respectat toate obligațiile privind căile de acces și evacuare astfel ca pana la sosirea pompierilor au fost evacuate persoane.

Au existat extinctoare și toate au funcționat. Toate documentele privind autorizarea va vor arat cei de la pompieri. nu exista suspiciuni în ceea ce privește lipsa unui document.

Îndeplinim normele cerute de pompieri în proporție de 100%. Acest club deținea toate documentele necesare.

Vom formula o declarație de presa în scris și vom răspunde la toate întrebările.”

UPDATE 07.28 – Comentarii la videoclipul din clubul Bamboo, postat pe Facebook cu o oră înainte de izbucnirea incendiului:

UPDATE 07.22 – Intervenția autorităților a fost îngreunată de numărul mare de mașini și taxiuri care se aflau la intrarea în club.

În acest moment, o singură victimă se află în stare gravă.

La Spitalul Pantelimon mai sunt internate 3 persoane, dar vor fi externate în curând.

UPDATE 07.16 – În jur de 30 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului. La momentul actual, nouă oameni mai sunt internați în spitalele din București.

UPADTE 07.13 – Imagini cu începutul incendiului din clubul Bamboo.

UPADTE 07.10 – Ultima declarație dată de Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU, dată la locul incendiului din Bamboo:

UPADTE 07.09 – Potrivit România TV, incendiul ar fi pornit din bucătăria clubului. Unele surse spun că focul ar fi putut fi pus intenționat.

UPDATE 07.03 – Raed Arafat – Pompierii încă acționează la stingerea incendiului, însă acesta est ținut sub control. Clădirea este total prăbușită, nu putem exclude existența unor victime până când nu vom verifica ruinele, e posibil ca asta să dureze până mâine. Colegii pompieri vor rămâne aici, rămân și echipaje medicale restrânse.

UPDATE 07.00 – La Spitalul Pantelimon sunt internați doi cetățeni români și doi cetățeni israelieni, potrivit digi24.ro.

UPDATE 06.46 – Starea celor internați la Spitalul Universitar este bună, a declarat sâmbătă dimineață purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Leonard Grecescu. Potrivit acestuia, aceștia nu au prezentat arsuri, însă au inhalat fum.

UPDATE 06.42: Pe pagina de Facebook a clubului au fost postate imagini de la petrecerea din interior, cu doar o oră înainte de izbucnirea incendiului:

UPDATE 06.36 – Inițial su fost spitalizate 27 de persoane. Ulterior 21 dintre acestea au plecat acasă. La ora 6:30 mai erau internate doar șase. Dintre acestea, una este în stare gravă.

20 au fost duse de ambulanţele SMURD şi SABIF, iar celelalte au plecat cu propriile maşini.

UPDATE 06.24 –  Daniel Vasile purtătorul de cuvânt ISU a făcut noi declarații de la incendiul din clubul Bamboo „20 de persoane transportate la unitățile spitalicești din București de ambulanțe.  Există o sigura persoana grav rănită, intubată, la Spitalul Floreasca. Toate celelalte victime prezintă intoxicare cu dioxid de carbon și ușoară hipotermie.

Clădirea este distrusă în totalitate. Scafandrii au verificat daca exista persoane care s-au refugiat acolo. Nu au fost găsite. Nu există risc pentru locatarii blocurilor. A fost stabilit un punct de triaj si am avut si o autospeciala victime multiple.

Avem informații cu privire la locul de un de a plecat incendiul, de la martorii din interior.

Există posibilitatea ca unele persoane sa nu fi putut fi evacuate, echipajele au intrat și au scos tot ce au putut. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit.

La sosirea pompierilor,  evacuarea era făcută de staf-ul localului.

Pentru că această clădire este distrusă în totalitate, nu se mai poate salva nimic din ce este înauntru.”

Update 06.13 – O persoană se ceartă cu echipajele de poliție în fața clubului.

UPDATE 06.08 – 13 persoane au fost transportate la Floreasca,  5 la Universitar, 1 la Pantelimon şi 2 la Colentina.

Incendiu Bamboo – ISU: Nu există pericol pentru blocurile din apropiere

UPDATE 05.56 – Daniel Vasile, ISU declarații la digi24: „În acest moment incendiul este în desfășurare. Exista o suprafață foarte mare afectata de incendiu. Clădirea s-a prăbușit în întregime, exista riscul sa se propage la clădirile din jur.

Un echipaj de scafandrii scanează zona lacului pentru a vedea dacă nu exist persoane refugiate acolo.

Numărul de ocupanți la momentul sosirii noastre variază de la câteva zeci până la peste o sută. La sosirea primelor echipaje incendiul se desfășura cu flacără puternică. O echipa a intrat să caute oameni și au fost ajutate persoanele care erau interior. Exista o șansă ca unele sa nu fi reușit să iasă.

Echipajele au fost retrase pentru ca porțiunea de club s-a prăbușit. La momentul acesta nu excludem posibilitatea să mai fi rămas persoane în interior deși am avut o echipă de căutare și salvare înauntru.

Nu există pericol pentru blocurile de locuit din apropiere. Doar un la alt club din apropiere exista un risc.

Planul roșu de interventie a fost declanșat la ora 4. La fața locului sunt 22 de echipaje de autospeciale de stingere, 27 ambulanțe SMURD, un spital mobil, scanfandrii, echipaj de descarcerare.”

UPDATE 05.54 – „Se acționează pe partea incendiului. Persoane rănite acolo nu mai sunt. În spitale au ajuns 13 persoane, mai avem la Colentina, la Sfântul Pantelimon. Există o singură persoană intubată. Acum acționăm pentru lichidarea focului. Ce pot vă spun e că la minister este activat grupul operativ. Asigurăm partea de intervenție la fața locului. Toate eforturile noastre sunt concentrate pe intervenție și pe controlul incendiului”, a declarat Raed Arafat la Digi. 24.

Noi când am iesit din club era doar fum care ieșea afara. Da, s-a fumat toată noaptea în club! Deși ospătarii ziceau să stingă țigările, ei la palmau și tot fumau. Nu au fost artificii pentru ca se auzea. Am văzut câteva persoane în folie. A fost horror total, a declarat o persoană care a fost prezentă în club la momentul incendiuluiȚ, pentru digi24.ro.

UPDATE 05.50 – „Nu are cum să fi fost de la țigară. A pornit dintr-o dată. Toată lume a iești afară. Am avut nimic că eram la intrare. S-a spus că de la dansatoare, de pe scenă. Nu au fost artificii nimic”, a declarat o martora la digi24.

UPDATE 05.41: Potrivit purtătorului de cuvânt ISU, 20 de persoane sunt internate la Spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina. Există un caz grav, la Spitalul Colentina, care este intubată și prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil să aibă intoxicare și stare de hipotermie. Viața acestora nu este pusă în pericol.

UPDATE 05.38: Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că 12 persoane au fost duse la spital, cu intoxicaţie cu fum şi cu hipotermie. Zece dintre ele au fost transportate la Spitalul Floreasca, iar două la Spitalul Pantelimon, scrie news.ro.

În urma incendiului clubul s-a prăbuşit în totalitate.

La momentul sosirii pompierilor toate persoanele din club fuseseră evacuate, a declarat Daniel Vasile.

UPDATE 05.30 – Imagini de la locul incendiului:

UPDATE 05:23 – 12 oameni au fost intoxicati cu fum, la fata locului se afla reporterul huff.ro, Mihaela Dorobantu, care transmite ca sunt extrem de multe salvari si oameni intinsi pe jos.

UPDATE 05:18 – Conform reporterului huff.ro incendiul s-a extins si la o cladire de langa, nu exista inca un bilant la victimelor incendiului din Bamboo. REVENIM CU DETALII.

Incendiu Bamboo: Primele reactii de la fața locului

UPDATE 05:15 – Conform unui politist nu exista niciun mort raportat pana acum.

UPDATE 05:02 – Din informatiile transmite de reporterul Mihaela Dorobantu, multi oameni au fost luat de ambulanta. In cateva momente transmitem LIVE din fata clubului Bamboo care a luat foc astazi, 21 ianuarie 2017.

UPDATE 04:50 – ISU a declarat pentru huff.ro că sunt mai mulți oameni în clădire și că aceasta arde în totalitate. De asemenea că multe persoane sunt rănite și în salvare.

Incendiu în Clubul Bamboo, din București. Martorii au filmat momentul. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU, este posibil să fie și victime.

Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit în urmă cu câteva minute.

1 Comment

1 Comment

  1. danutababei

    2017-01-21T10:09:46+02:00 at 10:09

    Gata, jos guvernul !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top