Află cum să te aperi de fulgere în această vară

07.07.2015
Află cum să te aperi de fulgere în această vară

Pentru că în această vară se anunță descărcări electrice destul de dese, uite cum poți să te aperi de fulgere.

CITEȘTE ȘI: RECUNOȘTI SIMPTOMELE? DESCOPERĂ CE FEL DE PERSOANĂ METEOSENSIBILĂ EȘTI! 

Meteorologii au anunțat descărcări electrice puternice și furtuni pe parcursul acestei veri. Tocmai din acest motiv este important să știi cum să te protejezi de fulgere. Fulgerul este rezultatul vizibil al unei descărcări de energie. Această descărcare electrică te poate ucide pe loc sau te poate lăsa cu leziuni și traume tot restul vieții.

Dacă te afli în interiorul mașinii sau într-un mijloc de transport și începe furtuna cel mai bine este să rămâi înăuntru, deoarece atunci când fulgerul lovește un autovehicul, acesta trece prin metal în pământ și nu te va afecta. Ai grijă însă dacă ești înafara mașinii și nu atinge metalul, deoarece te poți electrocuta și poți muri.

Dacă nu există niciun adăpost în apropierea ta, și începe o furtună cu fulegere, ghemuiește-te într-un șanț. Evită obiectele înalte, deoarece acestea atrag fulgere.

Niciodată să nu te ascunzi sub copaci, în timpul unei furtuni cu fulgere, deoarece aceștia sunt încărcați cu sarcină pozitivă și există o mare probabilitate să fie loviți de fulger. Este important de știut faptul că fulgerele lovesc cele mai înalte obiecte.

În cazul în care nu ai știut, fulgerele pot lovi de mai multe ori în același loc, așadar nu vei fi în siguranță într-un loc care a fost deja lovit de fulgere.

Articolul continua dupa publicitate

Sursa foto: hotnews.ro

Știri despre: