Animale drăguţe dar mortale

25.02.2015
Animale drăguţe dar mortale

Animale drăguţe dar mortale.

Caracatiţa cu inele albastre. Este foarte foarte mică şi poate să-ţi încapă lejer în buzunar. Este întâlnită din Australia şi până în Japonia, iar dacă este provocată ori calci pe ea te poate muşca. Nu există un antidot pentru otrava ei şi poate provoca decesul unui adult în câteva minute.

sursa foto ferrebeekeeper.wordpress.com
sursa foto ferrebeekeeper.wordpress.com

Broasca săgeată otrăvitoare. Numele ei este unul sugestiv, căci în trecut secreţia ei era folosită de către indigenii americani pentru a otrăvi vârful săgeţilor cu care vânau. Chiar dacă pare carismatică la prima vedere, culoarea ei este un fel al naturii de a-ţi spune să stai deoparte de ea. Broasca săgeată otrăvitoare este una dintre cele mai periculoase creaturi de pe pământ.

sursa foto animalhdwalls.com
sursa foto animalhdwalls.com

Furnicarul gigant. Nu ai spune asta uitându-te la el, dar acest monstru se hrăneşte doar cu furnici şi termite. Ce-l face pe acest animal periculos? Mărimea sa, dar mai ales ghearele mari şi ascuţite. Dacă se simte ameninţat de către om, furnicarul îl poate jupui şi-l poate mutila dintr-o lovitură.

sursa foto scienceblogs.com
sursa foto scienceblogs.com

Sepia colorată Pfeffer. Nu încerca să mângâi această creatură. Chiar dacă este foarte frumoasă şi viu colorată, toate acestea sunt de fapt semne de alarmă. Cu toate că intră rar în contact cu oamenii, veninul ei este considerat extrem de toxic, cu un efect asemănător ca cel al caracatiţei cu inele albastre.

sursa foto malapascua-diving.com
sursa foto malapascua-diving.com

Foca leopard. Este în fruntea lanţului trofic în Antarctica şi este un prădător cu care nu-ţi doreşti să faci o baie. Este extrem de curajoasă şi se ştie că are obiceiul de a răni oameni, chiar dacă în mod normal vânează pinguini. În 1985, exploratorul scoţian Gareth Wood a fost muşcat de două ori de picior de o focă leopard, care a vrut să-l tragă de pe gheaţă, iar în 2003 un alt animal asemănător a înecat-o pe exploratoarea Kirsty Brown.

sursa foto commons.wikimedia.org
sursa foto commons.wikimedia.org

Monstrul Gila. Această şopârlă, ce poate avea pete roz sau portocalii, este una dintre cele mai veninoase din lume şi cea mai mare din Statele Unite. Cu toate că nu este foarte activă, Gila poate muşca dacă este călcată, iar veninul ei poate fi letal. Dacă eşti muşcat de această şopârlă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să o scufunzi în apă, pentru a te elibera din maxilarul ei.

sursa foto ball-pythons.net
sursa foto ball-pythons.net

Cazuarul. La prima vedere, acest animal arată ca un struţ viu colorat şi se găseşte în pădurile tropicale din Australia şi Noua Guinee. Este destul de retras, aşa că atunci când este deranjat poate deveni extrem de agresiv. Este capabil să fugă foarte repede, dar şi să atace pe oricine cu ghearele sale puternice.

sursa foto biologypop.com
sursa foto biologypop.com