Iată povestea femeii care s-a reîncarnat

04.05.2015
Iată povestea femeii care s-a reîncarnat

Povestea femeii care s-a reîncarnat este remarcabilă şi a devenit un studiu de caz care face înconjurul lumii.

reincarnation.devi2De-a lungul istoriei au fost documentate numeroase cazuri despre copii care îşi aduc aminte cu lux de amănunte detalii despre vieţile lor trecute, indiferent cât de incredibil ar putea suna aceasta.

Shanti Devi, o fată care creştea în New Delhi în anii 1930 nu prea vorbea mult când era mică. La vârstă de 4 ani când a început totuşi să vorbească i-a alarmat pe toţi din familia ei. Ea le-a spus părinţilor că numele ei adevărat era Lugdi Shanti, casa ei adevărată era într-un oraş numit Mathra aflat la 145 de kilometri depărtare şi că fusese căsătorită cu un negustor cunoscut, pe nume Kedar Nath, cu care avea un băiat.

Într-o zi, unul din profesorii ei de la şcoală a trimis o scrisoare la adresa indicată de Shanti Devi ca fiind casa ei adevărată din Mathra, întrebând dacă o femeie chiar murise acolo cu câţiva ani în urmă. Spre surprinderea sa a primit în curând răspuns de la fostul soţ al lui Shanti Devi, care a afirmat că tânăra lui soţie Lugdi Devi murise cu câţiva ani în urmă, după ce dăduse naştere unui băiat.

Mahatma Gandhi, acompaniat de o delegaţie prestigioasă, formată din politicieni, jurnalişti şi oameni de ştiinţă, au mers să investigheze cazul şi au publicat un raport în 1936.Nu s-a plecat de la premiza ca ceea ce spunea fetita erau dovezi ale reincarnarii sale, in acest sens delegaţia a urmarit să nu existe posibilitatea ca fata să primească informaţii din orice altă sursă, a însoţit-o pe aceasta în Mathra. Scopul lor era să verifice cunoştinţele fetiţei despre oraş şi oamenii de acolo.

Când echipa a ajuns în Mathra au rămas surprinşi de cât de multe ştia fetiţa. Copilul a descris porţile oraşului până să ajungă acolo şi a putut să arate clădirile noi construite despre care susţinea că nu existau în trecut. Shanti Devi a fost capabilă să îi conducă pe aceştia la fosta sa casă şi a descris în mod corect cum era casa înainte să fie renovată. Ea şi-a recunoscut de asemenea foşti membri ai familiei, dând detalii extrem de intime, cum ar fi relaţii extraconjugale pe care nimeni din afara familiei nu le ştia, care au fost toate confirmate, dovada clară că s-a reîncarnat.

Naunita Lal, fiul lui Shanti Devi din viaţa anterioară a acesteia a povestit: „Când delegaţia a ajuns la noi, imediat au arătat spre mine şi au întrebat-o pe Shanti Devi cine sunt, iar Shanti Devi a răspuns „Acela este copilul meu”. „Şi cum îl recunoşti?, au întrebat-o. Ea a spus: „Sufletul meu l-a recunoscut pe al lui, după care a început să plângă”.