Connect with us
Concedieri masive. Ce români ar putea rămâne fără loc de muncă

Știri

Concedieri masive. Ce români ar putea rămâne fără loc de muncă

Veşti proaste pentru angajaţii din sectorul bugetar. Ministrul Finanţelor este chemat să prezinte studiul execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale anului, iar situaţia nu pare deloc roz, caz în care se iau în calcul concedieri masive.

Guvernul ia în calcul să trimită în şomaj 30% dintre bugetari. Premierul României, Viorica Dăncilă a cerut o analiză a schemei de personal din ministere, iar o rectificare bugetară pe anul viitor bate la uşă, asta dacă ţinem cont că Liviu Dragnea şi C.P Tăriceanu se întâlnesc cu Eugen Teodorovici pentru a discuta bugetul anului viitor, scrie stirilekanald.ro.

Ministrul Finanţelor este chemat să prezinte studiul execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale anului, iar situaţia nu pare deloc roz. România are în prezent 1,2 milioane de bugetari, cu 20.000 în plus faţă de luna decembrie a anului trecut.

De altfel, aceasta este o creştere record a ultimilor şapte ani, când un sfert dintre angajaţii noi de pe piaţă şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, care par acum supra-saturată.

Aici, salariile au ajuns, în medie la 800 de euro, o leafă greu de ignorat, dacă ne amintim că salariul minim pe economie în România anului 2018 este de 1900 lei.

Avertismentele specialiştilor n-au fost luate în calcul

Aşa cum avertizau de multe ori analiştii financiari, creşterea economică pe care România a resimţit-o nu este una sustenabilă, iar decizia lui Eugen Teodorovici de a avea o „administraţie mai suplă” vine să completeze decizia disponibilizării mai multor bugetari, iar asta ar putea să se întâmple până la finalul anului.

Sunt aproape 30% dintre bugetari care au scaunul în pericol, în aceste momente, iar Guvernul pare să vrea să ia o decizie cât mai repede.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Ministrul Muncii dezvăluie cum va funcționa Legea Pensiilor

Citeşte şi: Salariile, înghețate anul viitor? Ce spun Eugen Teodorovici și Călin Popescu Tăriceanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top