Connect with us
Șefii poliției explică de ce au negociat cu interlopii înmormântarea lui Emi Pian

Justitie

Șefii poliției explică de ce au negociat cu interlopii înmormântarea lui Emi Pian

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a spus joi, referitor la faptul că șefi din Poliția Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii”, ci s-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.

„Evenimentul din București de la începutul lunii august (înmormântarea lui Emi Pian – n.red.) a fost monitorizat de mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră a fost de a preveni producerea unor incidente grave. Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul București si existau date și informații că la procesiunea din 9 august erau așteptate să participe 3.000 de paroane. Această situație ar fi dus la răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. De asemenea, exista riscul să apară incidente violente”, a spus, joi, Despescu.

Secretarul de stat a precizat că, anterior întâlnirii dintre șefii Poliției și liderul clanului Duduianu, au fost organizate mai multe acțiuni, pentru a descuraja producerea unui eventual conflict.

„Aceste acțiuni mediatizate în ultima perioadă au arătat implicarea noastră în combaterea inftacționalității. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate, instanța respingând 33 de percheziții, unele dintre acestea urmând a fost organizate în municipiul București. De aceea, am cerut devansarea funeraliilor. Modul în care ne-am desfășurat acțiunea a fost asumat pentru a preveni incidente violente în 9 august. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, nu a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave. Nu fugim de responsabilitate. Venim cu răspunsuri când suntem siguri că explicațiile publice nu afectează anchetele pe care le derulăm”, a conchis sursa citată.

Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, a murit, la începutul lunii august, după ce a fost înjunghiat în timpul unei partide de barbut. Imediat după uciderea liderului clanului Duduianu, în spațiul public au apărut informații conform cărora șefi din Poliția Română și interlopii din Capitală s-ar fi întâlnit pentru a negocia modul în care se va desfășura înmormântarea. Discuția ar fi avut loc în noattea de 8 spre 9 august, iar recent au început să circule imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Rohava, acolo unde clanul Duduianu ar deține supremația.

Conform imaginilor, adjunctul Poliției Capitalei, Aurelian Ciocîrlan, și șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, s-au întâlnit cu unul dintre membrii clanului Duduianu, în fața Bisericii „Sf. Paracheva”, din Rahova.

În cadrul întâlnirii, șefii Poliției ar fi discutat cu interlopii despre ceremonia de înmormântare a lui Emi Pian și ar fi cerut ca aceasta să nu mai aibă loc la ora 13.30, ci mai devreme, pentru a nu cauza probleme forțelor de ordine

În urma imaginilor în care apar membri din conducerea Poliției Române, președintele României a cerut explicații publice cu privire la motivul pentru care șeful IPGR s-a întâlnit liderul clanului Duduianu.

„Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de șefii Poliției, de șefii Ministerului Afacerilor Interne și cred că atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”, a spus miercuri seara Klaus Iohannis.

Sunt Daniela Stoiu, am 49 de ani si sunt senior editor la HUFF.ro. Experienta mea acumulata ma ajuta sa scriu stiri din domeniile: economie, stiri interne, sociale, locale.

1 Comment

1 Comment

  1. Coman Sorin

    2020-08-27T23:29:59+03:00 at 23:29

    Politisti, corupti, neprofesionisti si idioti! Am ajuns in stadiul in care cetatenii Romaniei sunt molestati, terorizati si sfidati, mai rau ca amaratii din Orientul Mijlociu! Terorismul nostru interlop este mai periculos decat terorismul fundamentalist arab. Sunt bani multi la mijloc. Politicienii care ii coordoneaza pe capii imbecili ai politiei sunt si mai vinovati! Daca in primii ani dupa puciul din 89, politicienii se multumeau cu trafic de influenta si afaceri ilegale, in timp, au simtit nevoia unei armate. Asa au aparut interlopii care terorizeaza Romania la ordin. S-a constatat ca cele mai mari spargeri si infractiuni au loc inainte de alegeri, pentru ca politicienii au nevoie de bani de campanie. Dupa ce castiga alegerile, noi, cetatenii mergem in audiente si dam o groaza de spaga la alesi pentru lucruri care ni se cuvin. O sa ajungem sa ne detonam centurile de exploziv la evenimentele tiganesti? O sa ne cumparam arme sa ne aparam familiile amemintate? Ei oricum sunt pregatiti moral si logistic sa o faca cu romanii. Pe politicieni si pe politisti ii doare in fund de cetateni, nu v-ati prins de asta? Cetatenii sunt buni doar ca masa de manevra la alegeri ori la sondajele de opinie cu prosti. Tot ce ii este rusine sau frica romanului sa faca, face tiganul. El are un tratament preferential in fata romanilor. De ce? Daca tu esti revoltat impotriva tiganilor infractori te ia de urechi Consiliul Impotriva Discriminarii. Daca tu sau familia ta este sunteti amenintati de aceste pramatii, Consiliul pentru tine nu exista. Vine politia cu 8-10 masini, face parada, un fals tur de forta cu niste copii si fetite imbracati in uniforma, care nu trag cu Carpatiul mai mult de 12-18 puncte, li se atrage atentia sa nu se mai intample pe viitor, pleaca la sectie ca li se termina schimbul si tu ramai ca boul, cu aceiasi interlopi, soferi ai lor, ori drogati (sclavi) ai acestora pe cap. A doua zi incepe la fel, cu singura exceptie ca daca mai apelezi la politie ca iarasi te sicaneaza proxenetii sau locotenentii interlopilor, esti amendat, desi le arati filmari, inregistrari concludente sau rezonabile, asa cum prevede procedura penala de astazi. V-ati pus problema ca poporul roman mocneste in frustrarea si nervozitatea lui si ar putea deveni de necontrolat? Puteti pedepsi unul ca mine pentru opiniile lui. Dupa mine, ca raspuns, vor veni alte sute de mii care sunt deja revoltati si fierb, asteptand sa se mai intample ceva eroic in aceasta tara, pentru ca romanii sa-si recapete demnitatea. Politia trebuia sa fie bratul inarmat al cetatenilor, nu al interlpilor si politicienilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top