Connect with us
Doliu în Justiția din România. S-a stins un mare judecător

Justitie

Doliu în Justiția din România. S-a stins un mare judecător

Este doliu în Justiția din România. S-a stins un mare judecător al Curții Constituționale. Este vorba despre Ion Predescu, judecător la CCR în perioada 2004-2013 și fost senator PSD. Acesta s-a stins din viață luni, 12 octombrie, la vârsta de 93 de ani.

Doliu în Justiție

Este doliu în Justiție după ce Ion Predescu a trecut în lumea celor drepți. Fostul judecător al Curții Constituționale a României, în perioada 2004-2013, s-a stins la vârsta de 93 de ani. Decesul său a avut loc în ziua de 12 octombrie. Ion Predescu a fost și senator din partea Partidului Social Democrat timp de trei mandate. De asemenea, el a ocupat funcția de ministru al Justiției în Guvernul Nicolae Văcăroiu.

Anunțul privind trecerea în neființă a lui Ion Predescu a fost făcut chiar de către Curtea Constituțională a României. Instituția a transmis condoleanțe prin intermediul unui comunicat de presă.

„Strălucit absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București și al Facultății de Litere și Filosofie, domnul Ion PREDESCU va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieții juridice și politice din România”, a transmis luni CCR, conform stiripesurse.ro.

Cine a fost Ion Predescu

Ion Predescu s-a născut pe 2 octombrie 1927, în Optași-Măgura, Olt, România. A fost un jurist român,  ales ca senator de județul Dolj în legislaturile din 1990 până în 2004, pe listele PSD.

În anul 1996, pentru trei luni, a fost ministru al justiției în Guvernul Nicolae Văcăroiu. Începând din 2004 a fost judecător la Curtea Constituțională a României, mandat încheiat în anul 2013.

„Numit judecător al Curții Constituționale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, rațiune și înțelepciune, punând în slujba justiției constituționale întreaga sa erudiție, experiență profesională și de viață, dar și calitățile umane deosebite. Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut și de a fi lucrat împreună cu domnul prof.univ.dr. Ion Predescu îi vor purta o binemeritată prețuire și o neştearsă amintire”, a mai scris CCR, în anunțul de condoleanțe.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top