Connect with us
Dragnea în pericol, a fost mutat din celulă pentru a nu se îmbolnăvi

Știri

Liviu Dragnea rămâne în arest la Rahova. Pedepasa va fi executată în regim închis

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, va executa pedeapsa la Penitenciarul Rahova, în regim închis, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unității. Decizia a fost luată de comisia penitenciarului, întrunită marți.

UPDATE – Motivul pentru care Liviu Dragnea îşi doreşte să-şi ispăşească pedeapsa la Penitenciarul Rahova este unul cât se poate de simplu.

Aici s-ar bucura de un regim de detenție ușor, dar mai ales familia și apropiații ar putea să-i fie aproape. Dacă i se acceptă dorința, fostul lider al social democraților ar putea fi vizitat mai des fără ca rudele sau prietenii să facă drumuri lungi.

De remarcat că Dragnea a fost găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu. A fost a doua condamnare definitivă pe care a primit-o fostul președinte al PSD-ului după cea din dosarul Referendumumului. Atunci, Liviu Dragnea a fost găsit vinovat, dar a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis ca Liviu Dragnea să execute pedeapsa la această unitate de detenție, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unității de detenție.

Potrivit acelorași surse, Liviu Dragnea ar putea să treacă la regim semideschis după executarea unei cincimi din pedeapsă. După această perioadă, comisia se va întruni din nou pentru a decide în ce unitate continuă Dragnea executarea pedepsei, însă Penitenciarul Rahova nu are regim semideschis.

De altfel, fostul președinte PSD a depus o cerere pentru a rămâne în continuare în regim de detenție la Penitenciarul Rahova, astfel încât familia și cei apropiați să-l poată vizita.

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

A fost a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea după cea din dosarul referendumumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top