Connect with us
Ludovic Orban: Terasele și restaureantele nu se deschid. Starea de alertă prin legea 55

Justitie

Ludovic Orban: Terasele și restaureantele nu se deschid. Starea de alertă prin legea 55

Odată cu intrarea în vigoare a legii 55 să România intră în stare de alertă și odată cu adoptarea hotărârii de guvern autoritățile vor avea toate dispozițiile necesare pentru a ține sub control regulile stabilite prin lege. Ludovic Orban a făcut o serie de declarații după ședința de la sediul MAI, prin care a explicat clar că legea le permite autoritățile să ia orice măsură în starea de alertă pentru a proteja sănătatea populației.

Orban: Încercăm să fluidizăm traficul la frontieră

Întrebat de jurnaliști de situația de la Vama Nădlac, Orban a specificat că a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului la granițele României și că autoritățile, prin Poliția de Frontieră, vor încerca să reducă timpii de așteptare, dar ține și de numărul de persoane care doresc să intre sau iasă din România.

Legislația și acordurile Europene nu permit în acest moment deschiderea mai multor puncturi de trecerea de frontierei, pentru că în contextul situației actuale așa s-a hotărât la nivel European.

Orban: Terasele și restaurantele NU se vor redeschide

Orban a explicat clar că în situația actuală nu este vorba de nici o măsură care să permită redeschiderea teraselor și a restaurantelor. Iar articolul 8 din legea 55 le permite autorităților să le țină în continuare în case în starea de alertă.

Cu privire la situația din parcul Herăstrău, Ludovic Orban, spune că jandarmii vor verifica toate parcurile din țară, dar responsabilitatea este și a autorităților locale, care trebuie să se asigure că legea este respectată.

Restricții și amenzi usturătoare

Premierul României a declarat că restricțiile vor continua să existe, iar amenzile vor fi usturătoare pentru cei care încalcă legea în starea de alertă. „Reponsabilitatea feicaruia, cea mai bună pavază”.

Legea 55 din 15 mai 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și reglementează clar care sunt măsurile pe care le va lua guvernul. Textul legii aici.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. B.V.

    2020-05-17T22:18:58+03:00 at 22:18

    De ce nu. Se deschid restaursnteke? Ce face ață lume care lucrează acolo? Marcheturile sunt pline de lume, magazinele și la restsurznte nu da drumul său virusul circula numai la oamenii care merg să mănânce la restaurant…! Unii lucrează și alții nu, o sa ajungem in strada

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top