Connect with us
Ministrul Alexe propune înăsprirea pedepselor: "Vreau să îi văd cu cătuşe pe cei care fură din păduri."

Justitie

Ministrul Alexe propune înăsprirea pedepselor: „Vreau să îi văd cu cătuşe pe cei care fură din păduri.”

Ministrul Mediului, Costel Alexe cere „toleranță zero” pentru persoanele care defrișează pădurile făra autorizație. Acesta vorbește despre faptul că depune eforturi pentru a modifica legislația silvică și mai ales, înăsprirea pedepselor. Află mai multe despre propunerile sale în rândurile de mai jos.

Ministrul Alexe propune înăsprirea pedepselor: „Vreau să îi văd cu cătuşe pe cei care fură din păduri.”

Costel Alexe a anunțat că în prezent se lucrează la implementarea unor noi tehnologii pentru supravegherea fondului forestier și mai ales a transporturilor ilegale. Acesta a vorbit despre cea mai importantă componentă în lupta cu infracțiunile silvice și anume controalele. Acestea pot duce la „destructurarea rețelelor de tăieri ilegale de arbori”. Ministrul Costel Alexe a postat pe Facebook următoarele:

„Plantăm, derulăm ample campanii de reîmpădurire, depunem eforturi concrete pentru modificarea legislației silvice și înăsprirea pedepselor, lucrăm la implementarea de noi tehnologii pentru supravegherea fondului forestier și a transporturilor ilegale, dar cea mai importantă componentă în lupta nostră pentru destructurarea rețelelor de tăieri ilegale de arbori rămân controalele:

  • În perioada 2018 – 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional.
  • 18 percheziţii în judeţele Alba, Vâlcea, Sibiu şi Gorj, la persoane bănuite că ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoţire false.
  • Prejudiciu a fost estimat la peste 570.000 de lei.
  • Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.”

Acesta a mai declarat luni că își dorește ca toți oamenii care fură din păduri să răspundă în fața legii. La Ocolul Silvic Ghimeş Făget, în urma unui control al Gărzii Forestiere s-a constatat furtul unei cantități de 670 metri cubi de lemn care valorează 410.000 lei.

Acesta a mai afirmat:

„Vom acţiona fără jumătăţi de măsuri, fără compromisuri, şi toţi cei care se fac vinovaţi de furt, de neglijenţă, de sprijin pentru cei care au în sânge aceste infracţiuni, să plătească. M-aş bucura foarte mult să îi vedem la puşcărie. (…) Îmi doresc foarte mult ca împreună cu populaţia şi mai ales inspectorii de la Gărzile Forestiere, Poliţia Jandarmeria, judecători şi procurori să facem în aşa fel încât în România să stârpim pe toţi cei care taie pădurea ilegal, să îi pedepsim şi evident să protejăm pădurea.”

Așadar Ministrul Mediului dorește oprirea abuzurilor în pădurile românești despre care știm cu toții cum au ajuns. Rata cu care se despădurește este mult mai mare decât cea cu care se împădurește, iar asta ne afectează calitatea vieții prin calitatea aerului, dar și eroziunile solului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top