Connect with us
Percheziții de amploare la indivizi bănuiți de evaziune fiscală cu butelii

Justitie

Percheziții de amploare la indivizi bănuiți de evaziune fiscală cu butelii

Astăzi, 21 iulie, au loc percheziții de amploare în 28 de locații din mai multe județe din țară. Oamenii legii vizează o serie de persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul energetic.

Percheziții de amploare la indivizi bănuiți de evaziune fiscală

Perchezițiile sunt efectuate de către polițiștii din Maramureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Sunt vizate 82 de locuințe din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, și Bihor.

De asemenea, percheziții au loc şi în municipiul București la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul energetic. 8 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Este vorba despre persoane care au distribuit butelii de aragaz fără să le înregistreze în evidențele contabile. Buteliile cu GPL au ajuns în 600 de centre de distribuție din mediul urban și rural.

„Din cercetări a reieșit că, din 2018 și până în prezent, mai multe persoane ar fi distribuit încărcături GPL în butelii de aragaz, prin intermediul a 600 de centre de distribuţie din mediul urban şi rural”, au transmis polițiștii.

Activitățile procedurale de urmărire penală se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Operațiunea este coordonată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu participarea a peste 180 de polițiști, dintre care 36 în investigarea criminalității economice, 119 de ordine publică, 15 tehnicieni criminaliști, 8 polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale şi 2 ofițeri DGA delegați de procuror în cauză.

Reamintim că la începutul acestei luni, oamenii legii au realizat percheziții la 35 de locuințe din țară, tot pentru evaziune fiscală. Atunci a fost vizată o grupare bănuită de evaziune fiscală prin achiziții intracomunitare de mărfuri. Mărfurile erau ulterior prelucrate și comercializate online și prin intermediul firmelor de curierat ca articole vestimentare. Nu erau declarate și nu erau plătite taxele și impozitele către stat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top