Connect with us
Plângerea împotriva IPS Teodosie legată de împărtășirea cu aceeași linguriță a fost clasată de Parchet

Justitie

Plângerea împotriva IPS Teodosie legată de împărtășirea cu aceeași linguriță a fost clasată de Parchet

Plângerea împotriva IPS Teodosie legată de împărtășirea cu aceeași linguriță a fost clasată de Parchet. Anunțul a fost făcut de către Arhiepiscopia Tomisului. Este vorba despre o plângere din 14 mai 2020, potrivit căreia IPS Teodosie a împărtășit oamenii cu aceeași linguriță în plină pandemie de coronavirus.

Plângerea împotriva IPS Teodosie legată de împărtășirea cu aceeași linguriță a fost clasată de Parchet

Plângerea penală a fost formulată de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”. Acesta îl acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar și pe alți doi preoți, de zădărnicirea combaterii bolilor.

În fapt au fost două plângeri. Una din 14 mai, care a fost clasată și a doua din 20 mai, care din nou a fost clasată. Cea de-a doua plângere a fost adresată DIICOT Constanța. Acuzele erau pentru IPS Teodosie și preoții slujitori din arhiepiscopie.

În plângere se vorbește despre zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și comunicare de informații false.

„Totodată, a doua zi, pe 21 mai 2020, trei cetățeni formulau o altă plângere penală către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care IPS Teodosie și alți preoți din arhiepiscopie erau acuzați tot de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Ritualul de împărtășire ar fi pus viața credincioșilor în pericol

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, remis AGERPRES, plângerile penale acuzau faptul că ritualul de împărtășire cu o linguriță comună a mai multor credincioși a pus viața acestora în pericol, în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, mesajele publice emise de către IPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului, în legătură cu continuarea săvârșirii acestui ritual, ar constitui instigare publică a credincioșilor și comunicare de informații false.

„Ne exprimăm nădejdea că această nouă clasare va înceta ostilitățile penale la adresa clericilor sau a ritualului canonic de împărtășire dintr-un cult recunoscut oficial de către statul român.

Totodată, ne vom ruga pentru pacea sufletească și liniștea duhovnicească a celor ce li se pare că sfințirea vieții, prin împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos, ar constitui o infracțiune”, mai transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top