Connect with us
Și-a ratat cariera de polițistă dintr-un motiv stupid

Justitie

Și-a ratat cariera de polițistă dintr-un motiv stupid

O polițistă din județul Prahova și-a ratat cariera mult visată dintr-un motiv cel puțin stupid. Muncise mult ca să ajungă să poarte uniforma de polițist, însă curiozitatea i-a ruinat viitorul în această meserie. Din păcate, nu a greșit doar o dată, ci de mai multe ori, fapt care a costat-o scump.

Și-a ratat cariera de polițistă dintr-un motiv stupid

Polițista din județul Prahova a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT din Ploieşti. Ea este acuzată de acces ilegal la un sistem informatic. Practic, în timp ce lucra ca agent de poliție, a accesat baza de date a Poliției pentru a căuta date despre rudele sale.
În fața anchetatorilor, femeia a declarat că intra să vadă datele de naștere ale rudelor, pentru a le transmite urări de La mulți ani. Aceasta accesase baza de date de nu mai puțin de 38 de ori. Oamenii legii au descoperit ulterior motivul real al acestor curiozități.

Polițista căuta date personale ale rudelor fratelui său aflat în divorț

Femeia a accesat baza de date a Poliției pentru a o verifica pe fosta sa cumnată și rudele acesteia. Fratele polițistei ar fi fost cel care a încurajat-o să facă cercetări. În fața anchetatorilor, ea a spus că a fost curioasă și că a făcut totul dintr-o prostie.

Conform rechizitoriului publicat de Adevarul.ro, polițista a mai spus că voia să găsească adresa rudelor ca să ajungă urgent la locuința fratelui și a cumnatei. I-ar fi sunat să le ceară adresa, dar ei nu ar fi răspuns.

”Acţiunile sale de interogare a bazei de date vizând datele cu caracter personal ale persoanei vătămate au mai fost motivate şi prin faptul că dorea să verifice ziua de naştere a acesteia pentru a transmite urări, precum şi pe fondul unor vizite pe care urma să i le facă la domiciliu, necunoscând adresa exactă, care îi era necesară comunicării prestatorilor de servicii de taximetrie (…) Necesitatea obţinerii adresei complete o justifică prin faptul că trebuia să ajungă urgent la domiciliul fratelui şi cumnatei (…) Iniţial, a încercat să obţină informaţia legată de adresă prin contactarea telefonică a fratelui şi cumnatei, însă aceştia nu au răspuns apelurilor”, se arată în rechizitoriu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top