Connect with us

Stil

Cum să stimulezi activitatea cerebrală a copiilor! Ce alimente trebuie să consume

Anumite alimente ajută la creşterea creierului şi în plus îmbunătăţesc funcţia cerebrală, memoria şi concentrarea. Academia Americană de Pediatrie le cataloghează astfel:

1. Somonul
Peştele gras precum somonul este o sursă excelenţă de omega 3 şi acizi graşi esenţiali DHA şi EPA, esenţiali pentru creşterea şi funcţionarea cerebrală. De fapt, cercetările recente au demonstrat că acele persoane care consumă aceşti acizi graşi posedă o minte mai ascuţită şi au rezultate mai bune la testele de memorie. Un sandviş cu somon pentru pacheţelul de şcoală poate fi alegerea ideală.

2.Ouăle
Ouăle sunt cunoscute că surse foarte bune de proteine, însă gălbenuşul de ou conţine şi colină, o substanţă ce ajută incredibil de mult dezvoltarea memoriei. Un ou fiert la pacheţel sau un sandviş în care pui şi câteva feliuţe de ou poate fi salvarea pentru una dintre zilele săptămânii.

3.Untul de arahide
Arahidele şi untul de arahide reprezintă o sursă foarte bună de vitamina E, un antioxidant potent ce protejează membranele sistemului nervos. în plus conţin tiamină ce ajută creierul şi sistemul nervos să folosească glucoză pentru energie. Untul de arahide merge foarte bine între două felii de pâine integrală în pacheţelul de şcoală.

4.Cerealele integrale
Creierul are nevoie constant de provizii de glucoză, iar cerealele integrale le furnizează din plin. Fibrele ajută la reglarea eliberării glucozei în organism. în plus, cerealele integrale conţine vitamina B ce hrăneşte un sistem nervos sănătos. Un iaurt cu cereale integrale poate fi alegerea pentru încă una dintre zilele în care trebuie să pregăteşti pacheţelul pentru şcoală.

5.Ovăzul
Ovăzul este una dintre cerealele familiare copiilor şi foarte nutritivă pentru creier. Ovăzul este o sursă excelenţă de energie pentru creier, primul lucru de care copiii au nevoie dimineaţă.
încărcat cu fibre, vitaminele E şi B, potasiu şi zinc, ovăzul face că organismul şi creierul nostru să funcţioneze la capacitate maximă. E mai greu de oferit la pacheţel, însă i-l poţi pregăti la micul dejun.

6.Fructele roşii
Capusunele, cireşele, coacăzele, murele, afinele. Cu cât culoarea este mai intensă, cu atât sunt mai hrănitoare şi nutritive. Conţin un nivel mare de antioxidanţi, în special vitamina C. Studiile au arătat că ajută la îmbunătăţirea memoriei, iar seminţele lor reprezintă o sursă bună de omega 3. I le poţi pune într-o cutiuţă i le poate consumă într-una dintre pauze. Dar pune-i şi o linguriţă că să nu se murdărească din cap până în picioare.

7.Fasolea
Fasolea este un aliment special ce oferă energie fiind bogată în proteine, carbohidraţi complecşi, fibre şi o mulţime de vitamine şi minerale. Fasolea este un aliment excelent pentru creier deoarece menţine energia şi gândirea copilului la cote maxime toată după amiază, dacă o consumă la prânz.

8.Legume colorate
Roşii, cartofi dulci, dovleac, morcovi, spanac, toate sunt legume foarte colorate, surse excelente de antioxidanţi care menţine celulele cerebrale puternice şi sănătoase. Se pot folosi în plăcinte, sufleuri sau quiche-uri pentru gustarea copilului la şcoală.

9.Laptele şi iaurtul
Lactatele conţin proteine şi vitamina B, esenţiale pentru creşterea ţesutului cerebral, neurotransmiţători şi enzime. De asemenea, furnizează proteine şi carbohidraţi, sursele preferate de energie ale creierului.
Studii recente sugerează că un copil şi un adolescent au nevoie de de 10 ori mai multă vitamina D decât doză recomandată deoarece acesta are beneficii multiple pentru sistemul neuromuscular şi pentru ciclul celulelor umane.

10.Carnea
Fierul este un mineral esenţial ce ajută copii să aibă energie şi să rămână concentraţi la şcoală. Carnea este sursă de fier ce se absoarbe cel mai bine. în plus, conţine zinc ce ajută memoria. O felie de friptură pentru sandviş este alternativă ideală la mezeluri şi alte preparate din carne.

Citeşte şi Trebuie să te ridici din pat doar pe partea stângă! Care este motivul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top