Connect with us
Freud-24092015

Stil

Afirmatia care a contrariat lumea medicala. Ce spunea Freud despre interpretarea viselor

Sigmund Freud, parintele psihanalizei, a fost cel care a apus bazele interpretarii viselor. Teoriile sale au contrariat lumea medicala.

Sigmund Freud a realizat de-a lungul vietii sale nenumarate cercetari asupra sistemului nervos central. Studiile sale au socat si, totodata, au contrariat lumea medicala a acelei vremi.

La inceputul carierei sale, imediat dupa ce si-a luat diploma, Freud a lucrat la Clinica de Psihiatrie a lui Theodor Meynert intre anii 1882 si 1883. A simtit ca nu mai poate evolua in acel loc si a plecat in anul 1885 la Paris ca sa lucreze la clinica Salpetriere.

Freud si-a pornit cercetarile asupra psihanalizei in anii 1880, la finalul unui secol, in care, atat America cat si Europa cunoscusera reformele azilelor pentru persoanele cu deficiente psihice grave. In acea perioada oamenii au inceput sa isi manifeste interesul pentru starile psihologice anormale, cu precadere pentru afectiunile psihice.

Ce l-a determinat pe Freud sa se indrepte catre studiul psihanalizei, au fost articolele lui Breurer referitoare la tratarea isteriei prin hipnoza.

Freud si Breuer s-au intalnit, au dat mana, au lucrat impreuna si au publicat in 1895 cartea ,,Studii despre isterie”.

CITESTE SI: INCREDIBILA LEGATURA DINTRE PRIETENIILE DIN ADOLESCENTA SI STAREA PSIHICA DE LA MATURITATE

Tot anul de gratie in istoria psihanalizei modiale a fost 1895, atunci cand Freud a reusit sa isi analizeze pentru prima data un vis.

In anii ce au urmat, Freud a elaborat majoritatea conceptelor care au fost incluse in teoria si practica psihanalizei. Termenul de ”psihanaliza” a fost propus chiar de Freud in 1896, contraiind si nascand controverse in intreaga lume medicala.

Dupa moartea tatalui in anul 1897, Freud se decide sa inceapa studierea autoanalizei. Asadar, si-a concentrat intreaga atentie si activitate asupra propriilor vise si fantezii. Cel care l-a sustinut pe intreaga desfasurare a studiilor a fost prietenul sau cel mai bun, Wilhelm Fliess.

Cea mai importanta carte a sa, ,,Interpretarea viselor”, a fost publicata in anul 1899. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca pe carte a fost inscriptionat ca an de lansare 1900, si asta pentru ca Freud a vrut ca marea sa descoperire sa poata fi asociata cu inceputul unui nou secol.

In tot acest timp, lumea medicala a privit cu mare scepticism aceasta lucrare, care acum sta la baza oricarei psihanalize efectuate de psihiatrii, asa ca Freud si-a continuat studiile singur si izolat de restul oamenilor de stiinta din domeniul sau de activitate.

Sursa foto: filanaliza.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top