Connect with us
8 lucruri pe care nu le stiai despre parul tau

Știri

8 lucruri pe care nu le stiai despre parul tau

Iata 8 lucruri foarte interesante pe care nu le stiai despre parul tau!

1. Creste mult mai repede decat crezi. Firul de par creste cu aproximativ 0.33 mm pe zi, asta inseamnand aproximativ 15 centimetri intr-un an. Daca nu iti vine sa crezi, ar trebui sa te gandesti la tratamentele nocive pe care le folosesti si care iti deterioreaza firul de par zi de zi. Din pricina acestora varfurile se ard, parul se rupe, iar tu ai impresia ca el nu creste repede deloc.

2. Un scalp sanatos pierde aproximativ 100 de fire pe zi, asa ca nu ar trebui sa iti faci griji pentru fiecare fir pe care il gasesti pe perna dimineata. Este absolut normal, pentru ca in locul firelor cazute incep sa creasca altele imediat. Este un proces de regenerare.

TREBUIE SA ITI SCHIMBI SAMPONUL PENTRU UN PAR SANATOS? IATA RASPUNSUL!

3. Contrar atentionarilor conform carora trebuie sa ai multa grija de piodoaba ta capilara pentru ca ea se rupe foarte usor, trebuie sa stii ca parul poate sustine de fapt aproximativ greutatea a doi elefanti. Mai exact, un singur fir de par are capacitatea de a sustine 100 de grame fara sa se rupa.

4. Daca iti tratezi parul cu grija, acesta poate arata impecabil foarte mult timp. Majoritatea femeilor se plang de faptul ca acesta cade, este fragil si foarte despicat, insa nu isi dau seama ca problema este la ele. Utilizarea produselor chimice nu face altceva decat sa slabeasca structura firului si sa atace scalpul.

5. Parul creste mai repede vara, fata de alte anotimpuri si asta pentru ca acesta este stimulat de caldura.

6. Firul de par este extrem de elastic. Aceasta proprietate creste atunci cand el este ud (firul se poate intinde cu pana la 30% in acest stadiu). Cu toate acestea, parul ud este mult mai slab.

7. Nu te tunde doar pentru ca speri sa stimulezi cresterea parului. Acesta este doar un mit nefondat, iar taierea lui te va ajuta sa obtii un aspect mai placut si sa elimini varfurile despicate. Nimic mai mult.

8. Motivul pentru care avem podoaba capilara este unul bine intemeiat. Oamenii nu au niciun gram de grasime sub scalp, fapt pentru care caldura din corp se pierde in mod rapid prin aceasta zona. Parul protejeaza capul de acest fenomen.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top