Connect with us
Pe 16 ianuarie 2017 este Blue Monday, considerată cea mai deprimantă zi din acest an, de către cercetători.

Stil

Blue Monday: Cea mai deprimantă zi din 2017 este 16 ianuarie

Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an, a picat în 2017 pe 16 ianuarie. Pentru determinarea acestei zi de luni „albastră”, se ține cont de mai multe variabile.

Cliff Arnall, expert în lifestyle, spune că formula este calculată în funcție de condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

Citește și: Studiu: Care este adevarata cauza a depresiei si cum poate fi tratata

Conform acestuia, toate aceste calcule duc la rezultatul că a treia zi de luni din ianuarie este cea mai deprimantă din an.

Ianuarie, cea mai deprimantă lună a anului

De asemenea, luna ianuarie este considerată cea mai grea a anului, mai ales pentru persoanele mai puțin optimiste sau care suferă de depresie. Acest lucru este cauzat de faptul că organismul se resimă după consumul abuziv de alcool și mâncare din preajma Sărbătorilor de Iarnă.  De asemenea, lumina diurnă scăzută din această perioadă nu permite organismului să absoarbă suficientă vitamina D, esențială pentru menținerea tonusului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top