Connect with us

Stil

Ce poți păți dacă porți tocuri zilnic, timp de 3 ani

O pereche elegantă și frumoasă de pantofi cu toc este soluțai eprfectă pentru a completa o ținută pentru birou, sau un outfit pentru o petrecere sofisticată. Cu toate acestea, mersul pe tocuri nu este chiar ceea ce pare. Cercetătorii au examinat modul în care femeile sunt afectate de mersul pe tocuri și au descoperit că acest obicei poate aduce un mai dezechilibru la nivelul picioarelor.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de femei care merg zi de zi la birou încălțate cu pantofi cu toc de 10 cm. Rezultatele i-au uimit chiar și pe cercetători. Chiar dacă la început musculatura se întărește și mersul pe tocuri pare a face un mare bine picioarelor tale, după aproximativ 3 ani de zile de mers regulat pe tocuri lucrurile se schimbă. Astfel apar modificări la nivelul mușchilor, unii dintre aceștia devenind dominați și cauzând riscul apariției entorselor.

Aceste riscuri cresc cu atât mai mult atunci când ești o persoană sedentară care nu are activitate fizică. Mușchii din jurul gleznelor se dezvoltă mai mult. Studiile arată că doi din patru mușchi aflați în jurul gleznei se măresc și devin dominanți după o perioadă de trei ani. Cercetătorii au concluzionat că acest studiu demonstrează cum purtatul pantofilor cu toc reușește să întărească musculatura picioarelor, însă beneficiile se opresc atunci când apare acest dezechilibru.

Alte simptome care vor apărea cel mai probabil sunt deformarea picioarelor, durerile de spate și chiar infertilitate. Specialiștii spun că toată partea inferioară a corpului este afectată de mersul pe tocuri. De aceea este bine să iei în considerare masajul săptămânal și antrenamentul fizic. Acestea te vor ajuta să remediezi unele probleme și să îți relaxezi picioarele.

 

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top