Connect with us

Stil

Ce se întâmplă cu oamenii care înjură mult. Concluzia cercetătorilor

Obiceiul și ușurința cu care înjuri arată nu numai că ai un vocabular mai bogat sau că ești mai inteligent. Dacă înjuri lesne și des, e foarte posibil să fii și o persoană mai sinceră.

Oamenii care înjură mult …mint mai puțin, arată un studiu publicat de mai mulți profesori de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong și de la Universitățile Maastricht, Stanford și Cambridge.

Acești cercetători au analizat îndelung și îndeaproape relația dintre înjurătură și onestitate. În prima fază a cercetării, au întrebat 276 de persoane cât de des înjură și care este motivul pentru care o fac.

Apoi, participanților la studiu le-a fost măsurată sinceritatea. Au avut de răspuns la o serie de întrebări, multe din ele redundante. Oamenii de știință au vrut să vadă dacă atunci când întrebarea este, în esență, aceeași, doar că a fost modificată, răspunsul se schimbă sau nu.

În final, oamenii de știință au studiat aproape 74.000 de profiluri de Facebook, unde s-au uitat cu atenție la potențialul de onestitate al postărilor și la cuvintele folosite de utilizatori.

În toate etapele studiului, concluzia a fost aceeași: există o legătură directă între cât de mult înjură un om și cât de sincer este: cu cât vorbește mai buruienos, cu atât e mai puțin mincinos.

Și, acum, explicația: “E destul de limpede”, scriu cercetătorii, “cand înjurăm, dăm fraiul liber emoțiilor pe care le simțim, sentimentelor pe care le trăim în acel moment, cum ar fi furia sau frustrarea. Le dăm drumul nefiltrate, deci spunem, practic, adevarul”.

Studii anterioare vorbeau inclusiv despre efectul benefic al înjurăturii: te eliberează de furie, de frustrare, de supărare.

Citește și: Adele a injurat teroristii din Statul Islamic in timpul unui concert de la Londra VIDEO

2 Comments

2 Comments

  1. Mihai

    2018-06-27T13:16:54+03:00 at 13:16

    Să-mi bag p…, de unde ipoteza asta? Dacă îți bag vocabularul meu în gură, creierul tău își dă shut down. Te iau și cu Voltaire sau Schopenhauer să vezi ce bine le dau, te iau ca pe rahova, și-mi bag p…-n părerea ta

  2. gheorghe

    2017-04-29T16:09:20+03:00 at 16:09

    …nu pot sa fiu de acord cu **cercetatorii**. …intr-un colectiv format din barbati si femei (birou…),cind o persoana isi baga si scoate la fiecare 10 cuvinte ,eu consider ca are vocabularul limitat,daca nu cumva este un obsedat sexual…iar daca acea persoana este femeie si **isi baga baga piciorul ** de cite ori nu reuseste ceva in activitatea ei, inseamna ca nu este capabila,sau ca are nevoie de un barbat sa-i bage ceva…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top