Connect with us
Inainte de a-ti face primul tatuaj trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte avand in vedere ca il vei purta toata viata.

Stil

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti face primul tatuaj

Gandul ca iti vei face primul tatuaj te incanta, insa ai o multime de intrebari care iti impanzesc mintea. Cat de rau ma va durea? Care este salonul cel mai sigur? Oare cat costa? Aici vei gasi toate raspunsurile de care ai nevoie inainte de a te tatua.

1. Pretul variaza. Saloanele de tatuaje adapteaza preturile in functie de dimensiunea tatuajului pe care il doresti, iar daca este primul tau desen permanent, atunci s-ar putea ca pretul sa fie mai ridicat. Cea mai buna idee este sa gasiti mai intai salonul, dupa care sa cereti o estimare a costului in functie de tatuaj.

2. Trebuie sa ai 18 ani impliniti. In unele state este permis primul tatuaj si la o varsta mai frageda, insa numai cu acordul unui parinte.

3. Cercetarea salonului in prealabil. Doar pentru ca salonul este foarte aproape de casa ta nu inseamna ca este si unul de calitate. Viziteaza-l mai intai si intreaba de autorizatie si licentele artistilor tatuatori. Procesul de tatuare nu este o schimbare minora cum ar fi, spre exemplu, culoarea parului. Trebuie sa te gandesti ca este o rana deschisa care se poate infecta imediat daca ustensilele si locatia nu sunt dezinfectate.

Citeste si: Gestul emotionant al unui tata pentru fiul sau bolnav de cancer

4. Asigura-te ca ustensilele sunt de unica folosinta. Ai mare grija ca artistul tatuator sa desfaca acul in fata ta, cerneala este de unica folosinta, recipientul este nou si poarta manusi curate pe tot parcursul procedeului. In caz contrar este foarte riscant sa contactati o boala grava cum este HIV sau hepatita B.

5. Schita tatuajului. Desenul pe schita poate fi diferit pe pielea ta. Astfel, artistul trebuie sa-l deseneze direct pe piele, pentru a fi sigur ca este ceea ce to-ai dorit. Daca tatuajul tau contine si cuvinte, atunci asigura-te ca sunt scrise corect. Nu uita: tatuajul este pentru totdeauna!

6. Durerea difera in functie de locul ales. Toleranta la durere difera in functie de persoana si de zona in care ai ales sa te tatuezi. De exemplu, pe o scara a durerii de la 1 la 10, un tatuaj facut pe picior sau pe coaste s-ar situa la nivelul 8.

7. Poti fi alergic la cerneala. Este indicat ca inainte de tatuaj, artistul sa testeste zona, pentru a nu exista riscul de alergie

8. Ai mare grija de tatuaj primele doua saptamani. Esti incantat de noul tau tatuaj si este nerabdatori sa-l afisezi la plaja. Nu este indicat sa faci acest lucru pana cand tatuajul nu este complet vindecat. Soarele, produsele chimice din piscine sau bacteriile din apa sunt daunatoare zonei pe care a fost facut desenul. De asemenea, evita dusurile lungi, pentru ca apa va incetini procesul de vindecare.

9. Daca te plictisesti de tatuaj, poti face altul peste. Cu trecerea timpului, este posibil sa te plictisesti de tatuajul initial, insa nu trebuie sa te ingrijorezi. Poti merge din nou la salon si sa-ti faci un altul in acelasi loc. Acoperirea este simpla mai ales daca tatuajul initial este mic.

10. Tatuajul poate fi sters. In cazul in care vrei sa renunti la tatuaj se poate si acest lucru printr-o interventie cu laserul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top