Connect with us

Stil

Cele patru ingrediente care îți curăță plămânii de nicotină și grudron

Fumatul este un obicei nociv care ne afectează foarte tare sănătatea. Pentru a veni în ajutorul fumătorilor, oamenii de știință au descoperit cele câteva alimente care curăță plămânii de substanțele nocive din componența țigărilor.

Ingredientele care îți curăță plămânii:

1. Seleniul

Acesta este un mineral ce se găsește în componența mai multor alimente, însă poate fi cumpărat și sub formă de suplimente. Enzima care produce vitamina E stimuleaza si intareste membrana pulmonara. Seleniul este și un antioxidant foarte puternic. Cea mai bună sursă de seleniu o constituie nucile.

2. Usturoiul

Usutoriul este un alimente excelent pentru sănătatea plămânilor, avînd capacitatea de a îi curăța și purifica complet. El este foarte eficient și pentru tratarea bolilor respiratorii. De asemenea, poate fi folosit în prevenirea și tratarea tuberculoze, pneumoniei, catarului nazal, bronșitei, catarului bronșic cronic, congestiei pulmonare, astmului, și tusei convulsive.

Citește și: Reteță de sirop de tuse care vindecă tusea și curăță flegma din plămâni

Pentru a îl folosi ca tratament pentru bronșita cronică, trebuie să puneți într-o sticlă 100 de ml de alcool 90° cu 40 de grame de usturoi spălat bine și taiat cubulețe. Preparatul trebuie lăsat la macerat 5-6 zile, după care se strecoară. Se pun 20-30 de picături din extractul obținut într-un pahar cu apă și se bea.

Acest tratament poate fi folosit cu succes și pentru tratarea catarului și astmului. Pentru aceste afecțiuni trebuie să torni 15-30 de picături într-un pahar de apă și să adaugi sirop de mentă pentru aromă. Această soluție trebuie băută zilnic.

Pentru tuberculoză, se recomandă consumul zilnic al unui bulb întreg de usturoi. Cea mai indicată este utilizarea usturoiului crud, sau a celui rumenit ușor în cuptor.

3. Ghimbirul

Recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, ghimbirul purifică canalele bronhice. Ghimbirul este folosit în alimentație dar și în medicina tradițională.

Pe timp de iarnă, acest condiment este utilizat pentru a face mâncarea mai ușoară și mai ușor digerabilă. Este revigorant, vasodilatator, are efect de liniștire, reglează echilibrul intern al organismului și este un remediu excelent pentru mătreață.

Ghimbirul contribuie la eliminarea mucozităților depuse în plămâni, ameliorând astfel simptomele astmului. În China, acest condiment este folosit în tratamente antiastmatice de peste 3000 de ani.

Citește și: Testul de cinci secunde care iti spune daca ai probleme cu plamanii

4. Grapefruit-ul

Acest fruct este un antioxidant puternic și este foarte eficient în combaterea cancerului. Consumul de gref reduce proliferarea celulelor canceroase în corp și ajută la curățarea plămânilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top