Connect with us
De multe ori, dezamăgirile în dragoste pot avea și efecte negative fizice. Care este legătura dintre dragoste și sănătate

Stil

Cum ne afectează dezamăgirile în dragoste sănătatea

Problemele cauzate de o dezamăgire în dragoste pot fi mult mai serioase decât par la prima vedere. Psihologii susțin că urmările unei asemenea traume emoționale se pot observa atât la nivel mental, cât și fizic.

Sunt 100% sigură că o dezamăgire în dragoste sau o suferință emoțională au efecte negative la nivel fizic, susține terapeutul Courtney Nesbitt.

Mintea umană este foarte puternică dar la fel este și suferința în iubire. Când combini cele două elemente este imposibil să nu se observe efecte fizice, a precizat aceasta.

Relația dintre creier și suferința în dragoste

Deși experții susțin că despărțirea de persoana iubită poate cauza o durere fizică, nimeni nu știe exact cum se întâmplă asta.

Potrivit studiilor recente, creierul persoanele care au trecut de curând printr-o dezamăgire amoroasă prezintă aceleași semne de activitate ca al celor care experimentează o durere fizică. Cercetătorii au concluzionat că senzația de respingere și durerea fizică și emoțională, sunt procesate în aceeași regiune a creierului. În aceste situații, atât sistemul nervos simpatic cât și cel parasimpatic sunt activate în același timp.

Citește și: Cum faci sa dureze relatiile la distanta

Sistemul nervos parasimpatic este regiunea din creier care controlează procesele simple precum digestia sau producere de salivă. Sistemul simpatic însă, este cel care pregătește corpul pentru o acțiune. Este vorba de reflexul luptă sau fugi, prin care hormonii circulă prin organism, tensiunea crește și mușchii sunt puși în acțiune. Când ambele sisteme funcționează simultan, este normal să se creeze o stare de discomfort, posibil chiar dureri de piept.

Dezamăgirile în dragoste sunt epuizante

Cu toate că nu știm sigur de ce suferința emoțională provoacă asemenea probleme fizice,  efectele sunt multe și epuizante.

Am avut pacienți care au făcut infarct sau atac cerebral din cauza stresului cauzat de o despărțire, a povestit Courtney Nesbitt.

Citește și: Cum iti distrug selfie -urile relatiile

Suferința emoțională poate duce la schimbări în apetit, lipsă de încredere, fluctuații în greutate, dureri de cap, de stomac și o stare generală de rău. Există un echilibru fragil în modul de trata efectele fizice și a acorda suficient timp persoanei în suferință, să se vindece de durerea psihică.

Depresia, anxietatea, o înstrăinare față de prieteni și familie, sunt unele dintre cele mai comune efecte ale unei dezamăgiri în dragoste.

Cum poți trece peste o deziluzie amoroasă

Pentru a depăși momentul dureros, este foarte important să rămâi activ, chiar și în momentele în care ai dori să te izolezi de societate. De asemenea, trebuie să ai un regim alimentar sănătos și să nu îi îndepărtezi pe cei apropiați. Astfel, se pot minimaliza riscurile unor efecte fizice neplăcute.

Citește și: Motivele ascunse care duc la despărțire. Cu toții facem asta într-o relație

Din nefericire, singurul medicament dovedit în a trata dezamăgirile în dragoste este timpul. Deseori, oamenii se agață de o relație trecută și prelungesc durerea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să întrerupi orice fel de comunicare cu acea persoană, inclusiv pe rețelele de socializare, explică terapeutul Courtney Nesbitt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top