Connect with us

Stil

Cum să scapi de picioarele umflate

Picioarele umflate sunt o problemă serioasă pentru foarte multe persoane. Acest fenomen apare ca urmare a retenției de fluide în corp.

Picioarele umflat pot fi și rezultatul sindromului premenstrual, al sarcinii, al consumului de alimente bogate în sare sau al unui stil de viață sedentar. De asemenea, poate fi și efectul secundar al anumitor medicamente.

Această problemă poate fi însă rezolvată foarte simplu, cu ajutorul unui ceai de pătrunjel, foarte bun și ușor de preparat. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să consumați ceaiul călduț și să efectuați și câteva exerciții pentru a stimula circulația sângelui în picioare.

Citește și: Cum scapi de senzatia de oboseala din timpul zilei

Cum să scapi de picioarele umflate cu ceai de pătrunjel

pentru a prepara ceaiul, trebuie să tăiați rădăcinile și frunzele de pătrunjel, foarte fin. Puneți un sfert de cană cu pătrunjel tocat într-o cană cu apă fiartă și lăsați la infuzat preț de 5-7 minute. Apoi, strecurați .

Pentru a îmbogăți gustul, puteți să adăugați ghimbir, lămâie sau miere.

Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă. Ea este cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele (pl.), pătrunjică sau petersil. În Grecia antică, se spunea despre această plantă că unește lumea viilor cu cea a morților.

Citește și: Cum scapi de MAHMUREALA: Cele mai bune REMEDII NATURISTE!

Proprietățile terapeutice ale pătrunjelului

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul este foarte bogat în fier, depășind chiar și spanacul. De asemenea, este planta cu cea mai mare cantitate de fluor, ajutând astfel al menținerea unei danturi și osaturi puternice. O legătură de pătrunjel conține mai multe proteine ca 2 ouă.

Citește și: Cum să scapi de riduri și acnee folosind un cub de gheață

Datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc, ajută foarte mult la vindecarea cancerului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top