Connect with us
Cum să-ți gestionezi timpul atunci când simți că e prea scurt

Stil

Cum să-ți gestionezi timpul atunci când simți că e prea scurt

Cum să-ți organizezi timpul atunci când simți că e prea scurt. În articolul de mai jos veți citi câteva trucuri pentru a-ți aranja timpul corect. Mulți dintre noi simțim că pur și simplu nu sunt suficiente ore în zi, în special atunci când muncim sau când petrecem timpul cu familia.

Însă, indiferent cât de încărcat este programul nostru zilnic, cu puțină planificare și organizare, cu toții am putea recupera timp prețios. Iată câteva sfaturi:

Lista sarcinilor

Este dificil să ne gestionăm timpul dacă ne simțim copleșiți de cantitatea de lucruri pe care este necesar să le facem. Pentru a avea un control asupra vieții noastre este foarte util să facem o listă cu sarcini, pe care ulterior să le prioritizăm. Încercați să stabiliți obiectivele reale care sunt necesare de realizat. Începeți cu lucrurile mici și simple, indiferent că e vorba de locul de muncă sau de casă.

Fii organizat

La fel ca și lista sarcinilor, dacă ești organizat poate deveni parte din rutina de zi cu zi și nici nu veți realiza cât timp economisiți. Un jurnal sau un calendar, în care să notați întâlniri importante sau evenimente de onorat vă ajută extrem de mult. Astfel veți ști când și ce aveți de făcut. De asemenea, veți evita suprapunerea anumitor lucruri.

Evită lucrurile care te distrag

Fie că sunteți în căutarea de a recupera timp liber la domiciliu sau la locul de muncă, unul dintre cei mai mari infractori pentru a inghiți acele sfinte minute ale zilei sunt distragerile. Fie că este vorba de un coleg vorbăreț sau vecin, mesajele text pe telefon sau site-urile preferate, încearcă să eviți toate acestea atunci când ai treabă.

Idenftifică ce anume te face să-ți pierzi timpul

Încercați să identificați vinovații responsabili care mănâncă din timpul tău. Încearcă să abordezi ceea ce ai nevoie pe moment. Să te încurajezi și să te motivezi pentru a finaliza o sarcină printr-o recompensă ulterioară.

Citește și: Motivele ascunse care duc la despărțire. Cu toții facem asta într-o relație

Identifică când ești cel mai productiv

Atunci când energia este la vârf vă ajută să deveniți mai productivi și obțineți lucruri mai ușor, oferindu-vă astfel mai mult timp de petrecut cu ceea ce vă face plăcere. Energia o obțineți atunci când dormiți suficient, mâncați sănătos și faceți sport.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top