Genetica a decis: TOȚI semănăm mai mult cu tații decât cu mamele!

22.03.2015
Genetica a decis: TOȚI semănăm mai mult cu tații decât cu mamele!

Toți semănăm mai mult cu tații decât cu mamele: aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord (SUA). Dacă ți-a spus cineva până acum că semeni mai mult cu mama decât cu tatăl, acea persoană se află în gravă eroare, cel puțin genetic.

În ciuda faptului că moștenim aceeași cantitate de ADN de la ambii părinți, conform cercetării oamenilor de știință linia paternă este mai puternică pentru a determina cum suntem și cum ne vom dezvolta ca adulți. Cercetarea a fost făcută pe șoareci de laborator, însă oamenii de știință asigură că rezultatele sunt valabile pentru toate mamiferele, inclusiv pentru oameni.

Cercetătorii susțin că moștenim nu doar trăsături fizice și de comportament de la tată ci și dezvoltarea anumitor afecțiuni de sănătate sau expunerea la riscuri noi. Cu toate că moștenim aceeași cantitate de mutație genetică de la părinți, utilizăm mai mult moștenirea primită de la tată, mai ales la vârsta maturității.

Fernando Pardo Manuel de Villena, cel care a condus acest studiu interesant, specifică faptul că dacă moștenim o boală pe cale maternă, este foarte probabil ca aceasta să nu se manifeste la timp și să trăim cu ea fără să știm că o avem. Dacă moștenim o problemă de sănătate de la tată, boala își va manifesta simptomele foarte puternic chiar.