Connect with us
Consumul de proteine si legatura stransa cu slabitul si somnul sanatos

Știri

Consumul de proteine si legatura stransa cu slabitul si somnul sanatos

Astfel, conform passionsante.be, un regim alimentar bogat in proteine ii ajuta enorm pe cei care isi doresc foarte mult sa piarda in greutate. In acelasi timp, mai trebuie mentionat ca aceia care consuma multe proteine se vor bucura de o calitate imbunatatita a somnului. Toate acestea, cumulate, conduc la o sanatate mai buna, conform unui studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.

Cei carora le este greu sa creada informatiile de mai sus, trebuie sa stie ca respectivul studiu a fost realizat in mai multe etape. Scopul acestei strategii a fost tocmai acela de a stabili cat mai exact care este legatura dintre greutate, somn si mai multi parametri precum presiunea arteriala sau masa grasa si masa slaba.

Deloc intamplator si pentru a fi cat aproape de adevarul stiintific, au fost alesi participanti supraponderali la studiu. Toti au urmat un regim de slabire, iar jumatate au beneficiat de o alimentatie bogata in proteine, iar cealalta jumatate a beneficiat de aporturi moderate. Sursele de proteine au fost compuse in majoritatea cazurilor din carne de vita si de porc, dar si din leguminoase. Schema de alimentatie a fost adaptabila, in functie de caz si de nevoile fiecarui subiect inclus in studiu.

Citeste si:Aceste alimente te ajuta sigur sa slabesti

Reguli de baza pentru o alimentatie corecta cand faci sport

Astfel, pe parcursul a patru luni, toti cei care au participat la ineditul studiu au pierdut in greutate. Grupul care avusese un regim mai bogat in proteine a prezentat o imbunatatire mai semnificativa a calitatii somnului si o evolutie mai favorabila parametrilor mentionati anterior.

Somnul este foarte important in conditiile in care noptile cu somn nesatisfacator duc la comportamente alimentare nesanatoase in timpul zilei urmatoare. Astfel se creeaza un cerc vicios, dar care poate fi intrerupt de consumul bogat de proteine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top