Connect with us
Te trezesti transpirat? Afla in sfarsit care este motivul

Știri

Te trezesti transpirat? Afla in sfarsit care este motivul

Daca te trezesti transpirat in aproape fiecare dimineata, este foarte posibil sa te confrunti cu probleme de care nu stiai.

Conform unui studiu publicat in The Journal of Family Practice transpiratie pe timpul noptii este foarte comuna, foarte multe persoane confruntandu-se cu aceasta problema. Totusi, foarte putine stiu care este motivul principal.

Aproximativ 2300 de pacienti au fost supusi acestui studiu si aproximativ 42% dintre acestia au declarat ca trasnpira frecvent in timpul somnului. Specialistii spun ca numarul celor care sufera de aceasta problema neplacuta este in crestere, pentru ca foarte multe persoane nu merg la medic considerand ca nu au probleme de sanatate.

TRANSPIRATIA NU MIROASE URAT! IATA SI ARGUMENTUL!

In cazul femeilor motivul principal pentru care traspira noapte este nivelul scazut de estrogen, sau fluctuatiile acestuia. Acest lucru se intampla in principal dupa nasterea unui copil, dupa consumul indelungat de pilule contracptive sau in perioada de premanopauza sua menopauza. Nivelul scazut de estrogen conduce la transpiratie cantitativa pe timpul somnului si chiar si in timpul zilei. De aceea este posibil sa iti dai seama ca esti foarte transpirata la doar cateva minute de cand ai iesit din casa.

Partea proasta este ca transpiratia excesiva pune presiune pe glandele suprarenale, iar acest lucru poate conduce la oboseala, depresie si kilograme in plus. In majoritatea cazurilor aceasta problema poate fi tratata cu suplimente care inlocuiesc acesti hormoni, insa este absolut necesar sa mergi la medic.

Totodata, nivelul scazut al zaharului din sange poate fi un motiv pentru transpiratia de pe timpul noptii. Persoanele care fac insulina sau iau medicamente pentru a tine sub control diabetul pot experimenta astfel de neplaceri. Daca esti de parere ca medicatia ta este motivul pentru care te confrunti cu astfel de probleme trebuie sa mergi la medic de urgenta. Cel mai probabil doza trebuie redusa sau medicamentul trebuie inlocuit.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top