Connect with us
Hidratarea pe canicula si cele mai bune lichide pe care trebuie sa le consumi

Stil

Hidratarea pe canicula si cele mai bune lichide pe care trebuie sa le consumi

Canicula s-a instalat in Romania de la jumatatea lunii iunie si odata cu acest aspect au aparut si primele probleme. Disconfortul termic accentuat poate fi suportat mai bine daca stim cum sa ne hidratam corect in zilele caniculare. Specialistii au alcatuit o lista cu unele dintre cele mai bune lichide pe care oricine, indiferent de varsta, trebuie sa le consume daca doreste sa treaca mai usor peste toropeala de afara.

Astfel, si medicii, si nutrionistii recomanda renuntarea la bauturile alcoolice, la cele care contin mult zahar sau la cele acidulate. Cine nu poate sa respecte aceste sfaturi trebuie sa se astepte la neplaceri ulterioare, din cauza ca alcoolul si zaharul deshidrateaza rapid. Odata cu aceasta reactie, si pielea devine sensibila in fata radiatiilor ultraviolete. Asadar, atentie la ce bem si atentie la lista de jos, care contine cele mai bune lichide ce trebuie consumate vara.

Citeste si: Consumul de proteine si legatura stransa cu slabitul si somnul sanatos

Nutritionistii, 30 de ani in eroare. Ce se intampla cand consumi grasimi, de fapt

Apa cu gheata

Fara indoiala, nimic nu se compara cu apa cand vine vorba despre hidratare. Lichidul vietii protejeaza cel mai bine impotriva deshidratarii, dar nu trebuie consumat foarte rece, mai ales daca afara este foarte cald. Medicii recomanda urmatorul amestec: 2/3 apa la temperatura camerei cu 1/3 apa de la frigider si maximum doua cuburi de gheata pentru. Cantitatea de apa necesara organismului vara poate depasi cei doi litri pe zi, asa ca nu este nicio problema daca se depaseste aceasta canntitate.

Sucul de rosii

Datorita vitaminelor si mineralelor, sucul de rosii natural este ideal in lupta cu deshidratarea. Odata consumat sucul de rosii, nu va mai fi nevoie sa consumam cantitati foarte mari de apa, care sa ne baloneze. In plus, mai exista un mare avantaj: licopenul, cel care da culoarea rosiilor, este un antioxidant puternic ce previne numeroase tipuri de cancer.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare:

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top