Connect with us
5 locuri din casa pe care uiti sa le cureti

Știri

5 locuri din casa pe care uiti sa le cureti

Este foarte probabil sa fi uitat sa cureti aceste zone din casa ta!

Desi esti mereu cu carpa si mopul in mana, cu siguranta si tu ai omis uneori sa cureti aceste 5 locuri din casa. Iata cum le poti curata rapid si foarte eficient!

1. Manerele de la dulapuri. De foarte multe ori ai trecut cu vederea manerele de la dulapuri si sertare, insa trebuie sa stii ca acestea ascund foarte multe bacterii. Sunt zone pe care le trecem cu vederea, dar carora ar trebui sa le acoradam mai multa atentie. In fiecare zi mainile noastre au contact cu aceste manere si astfel pe ele se aseaza foarte multi microbi. Le poti curata usor cu o carpa moale inmuiata intr-un amestec de apa cu otet.

5 GRESELI PE CARE TOATA LUMEA LE FACE CAND DECOREAZA CASA

2. Borcanele in care tii alimente uscate. Cu siguranta ai si tu acasa borcane sau cutii din sticla si plastic in care depozitezi cereale sau biscuiti. Multe persoane au obiceiul ce a umple aceste borcane ori de cate ori ele se golesc, fara insa sa le curete. Acestea pot fi pline de germeni periculosi, asa ca trebuie sa le cureti periodic cu apa fierbinte si sapun.

3. Partile frigiderului pe care le atingi cel mai des, cum ar fi manerul sau partea de sus a usii. Acestea trebuie curatate mai des, nu doar atunci cand speli intregul frigider. De exemplu, manerul ar trebui spalat cu o carpa moale cu detergent la doua zile, pentru ca il atingi frecvent si astfel bacteriile isi fac cuib in acea zona.

4. Tastatura si mouse-ul de la laptop. Acestea trebuie sterse zilnic cu o carpa inmuiata in spirt, pentru a le dezinfecta rapid. Multe persoane sar acest pas, insa este unul dintre cei mai imortanti. Tine cont ca folosesti laptopul in fiecare zi.

5. Marginile ferestrei. Marginile geamurilor sunt zone in care se acumuleaza foarte mult praf, si care de obicei sunt trecute cu vederea. Data viitoare fii mai atenta!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top