Connect with us
Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este celebrata in data de 21 noiembrie. Iata cateva traditi si obiceiuri in aceasta zi de sarbatoare.

Stil

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului – 21 noiembrie. Ce sa nu faci azi

Ortodocsii praznuiesc in data de 21 noiembrie Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Sarbatoarea este marcata cu cruce rosie in calendarul ortodox si este cunoscuta popular sub denumirea de Vovidenie.

Aceasta este ziua in care Maica Domnului a fost dusa a templu, pentru a-si dedica viata lui Dumnezeu.

Aceasta zi de sarbatoare este marcat de o serie de traditii, obiceiuri si superstitii.

Oamenii de la tara si azi se folosesc de Vovidenie ca reper pentru perioada de iarna caci, asa cum va fi vremea in aceasta zi asa va fi tot restul sezonului rece.

Intrarea in biserica a Maicii Domnului este vazuta ca o sarbatoare a luminii, astfel ca la tara, in caminele credinciosilor, lumina de la candela sau din soba arde toata noaptea.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Ce sa nu faci azi!

1. NU AI VOIE SA UITI DE SARMANI SI COPIII NEBOTEZATI

Cei care ii neglijeaza pe oamenii nevoiasi si nu aprind o lumanare sau nu spun o rugaciune pentru acestia in ziua Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, vor fi lipsiti de o serie de bucurii, spun traditiile de la sate.

In aceasta zi sfanta se aprind lumanari atat pentru copiii care nu au fost botezati cat si pentru morti. De asemenea, se impart nuci, colaci si turte cu malai, scrie teotrandafir.com.

2. NU SE PRELUCREAZA LANA

Orice activitate legata de oierit ori prelucrarea lanii este interzisa in cursul acestei zile deoarece se spune ca in acest mod sunt protejate animalele. De asemenea, se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor pentru alungarea strigoilor si a spiritelor diavolicesti.

3. NU SE SPALA HAINE

In orice zi de sarbatoare importanta, activitatile casnice sunt interzise intrucat trebuie oferit respect pentru sfantul sarbatorit ori evenimentul biblic pomenit de Biserica.

4. NU TINE SUPARAREA

Daca te-ai certat cu cineva, este bine sa ceri iertare si sa initiezi impacarea. Nu e bine ca oamenii sa fie certati de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

5. MANANCA PESTE

In aceasta zi este dezlegare la peste si chiar este recomandat sa consumi peste. Cei care respecta aceasta sarbatoare tinand post vor avea parte de sanatate, fericire si o serie de impliniri in anul urmator. Belsugul nu va lipsi din casele lor.

6. CIFRA 7 IN TRADITIILE SARBATORII „INTRAREA IN BISERICA A MAICII DOMNULUI”

Batranii spun ca e bine ca in dimineata zilei de 21 noiembrie sa se taie din livada o creanga cu 7 prune, una cu 7 mere si una cu 7 alune, care se pastreaza in camara. Acestea se spune ca tin frigul si intristarea la departare, aducand lumina si bucurie in sufletele credinciosilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top