Connect with us
Ți se întâmplă să cauți unele lucruri pierdute, deși te-ai folosit de ele toată ziua? Își pierzi des cheile, telefonul sau încărcătorul?

Stil

Secretul pentru a găsi lucrurile pierdute, potrivit unui nou studiu

Cum este posibil ca obiecte pe care le utilizați zilnic, cum sunt cheile, sunt aparent atât de predispuse la dispariție? Vi s-a întâmplat să aveți telefonul în mână, iar peste cinci minute să nu-l mai găsiți? Cu toții pierdem ocazional bunurile noastre folosite zi de zi.

Un nou studiu a descoperit un secret pentru a ne găsi obiectele pierdute. Este vorba de căutarea în locul greșit. Un stiu de la Universitatea din Aberdeen a ajuns la concluzia că trebuie să căutăm în zonele cele mai aglomerate ale casei.

Cercetătorii au descoperit că atunci când căutăm un obiect pierdut, consumăm prea mult timp în căutarea lui într-o zonă ordonată.

Ți se întâmplă să pierzi lucruri prin casă? Unde trebuie să cauți

Tot ce trebuie este să aruncăm o privire și în zonele aglomerate din cameră sau casă, ne spun cercetătorii. De fapt, noi pierdem foarte mult timp căutând în același loc.

„Dacă vă căutați cheile ar trebui să vă concentrați pe zonele în care este dezordine, pentru că în cazul în care acestea erau într-un loc evident le găseai cu ușurință.”, a declarat autorul studiului, Anna Maria Nowakowska.

Cercetătorii au urmărit mișcările ochilor participanților, atunci când caută o țintă. Cercetătorii au variat situațiile, pentru a vedea cât de ușor sau greu găsesc ținta prin ascunderea într-o imagine împărțită în două: o jumătate mai aglomerată și una foarte aglomerată.

Într-o jumătate, ținta fost ușor de identificat printre obstacole, iar în cealaltă jumătate, ținta a fost mai greu de făcut.

Prin urmare, cercetătorii au descoperit că participanții au petrecut cel mai mult timp pentru a identifica ținta în jumătatea de imagine mai puțin aglomerată.

Autorii studiului au ajuns la concluzia: „Dacă ținta a fost prezentă pe partea de imagine mai ușoară, ai putea vedea cu ușurință folosind vederea periferică.”, a declarat Nowakowska, cercetător.

„Privind la partea ușoară a fotografiei nu își aduce nicio informație nouă; îți ia din timp doar.”

Studiul a constatat că, atunci când cautăm ceva, facem o mulțime de mișcări inutile ale ochilor peste aceeași zonă. Asta deși ne-am convins deja că obiectul nu este acolo. Așa că data viitoare când pierdeți încărcătorul de telefon, pașaportul sau cheile, vei avea succes doar scotocind în zonele aglomerate sau dezordonate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top