Connect with us
Cea mai mare GREŞEALĂ pe care poată să o facă o femeie în relaţia cu un bărbat

Stil

Secretul pentru o relație fericită. Aceste două lucruri sunt cele mai importante

Ceea ce face ca o relatie să fie solidă diferă de la un cuplu la altul. Însă, specialiștii au identificat două abilități-cheie pentru a-ți proteja relația.

Un studiu efectuat în 2013 arată că de fapt șase componente-cheie sunt necesare pentru a avea o relație puternică. Acestea sunt: comunicare, auto-gestionare, cunoașterea partenerului, sex, gestionarea stresului și capacitatea de a soluționa mici conflicte.

Două componente-cheie pentru o relație fericită

Studiul, făcut pentru prima dată în 2013, a fost repetat anul trecut. Cercetătorii au descoperit că doar două dintre aceste șase componente contează cel mai mult.

Specialiștii au ajuns la concluzia că secretul unei relații sănătoase sunt comunicarea și o bună cunoaștere a partenerului.

La studiu au pariticipat aproximativ 2000 de adulți. Aceștia au arătat că aceste două componente-cheie îi fac să fie extrem de mulțumiți de partenerii lor.

De asemenea, cercetătorii au constatat că restul abilităților ( auto-gestionare, sex, gestionarea stresului și capacitatea de a soluționa mici conflicte)  doar îmbunătățesc o relație.

Când vine vorba de comunicare ar trebui să încercați să evitați fraze de genul „Tu întotdeauna” sau „Tu niciodată”, deoarece acestea pot fi jignitoare, spun specialiștii. În schimb, vă puteți exprima preocupările cu afirmații de genul „Mă simt nerespectat când…” În acest fel, partenerul tau nu va deveni defensiv și se va simți vinovat.

În mod normal, tu ar trebui să știi ce îl bucură pe partener. Acesta este motivul pentru care comunicarea este atât de importană. Odată ce amândoi ați înțeles limbajul iubirii, lucrurile care aduc bucurie nu trebuie să lipsească din relație.

Citește și: Motivele ascunse care duc la despărțire. Cu toții facem asta într-o relație

Fie că este vorba despre un simplu „Te iubesc”, partenerul trebuie să simtă că este iubit în orice moment și aceasta este CHEIA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top