Connect with us

Stil

Tort de post cu gem de caise. Ingredientele necesare pentru un desert delicios

Pentru a ne satisface pofta de dulciuri în perioada Postului Mare, putem apela la o rețetă delicioasă de tort de post cu gem caise.

Aceste desert de prepară foarte ușor, în doar 55 de minute și este ideal pentru a fi degustat în perioadele de post.

Ingrediente tort de post cu gem de caise:

Blat:
– 150 ml de apă
– o jumătate cană de ulei
– 2 căni de făină
– o mână de nuci măcinate
– zeama de la jumătate de lămâie
– o linguriță de praf de copt
– un plic zahăr vanilat

Citește și: Rețeta de clătite pufoase de post! Ce ingrediente îți trebuie

Umplutură:
– 300 gr. gem de caise

Decor:
– 300 ml frișcă vegetală
– o lingură plină de nuci tocate
– 1-2 linguri de gem de caise

Mod de preparare tort de post cu gem de caise:

Blatul se prepară prin amestecarea tuturor ingredientelor. Rezultatul va fi un aluat ca de pandișpan care se pune în forma unsă în prealabil. Se pune la cuptor pentru circa 20-25 de minute, la foc potrivit.

După ce trece testul scobitorii, blatul se lasă la răcit în tavă 5 minute. Apoi, se dezlipesc marginile cu un cuțit și se răstoarnă pe un fund de lemn. Se taie pe orizontală, în 3 părți egale.

Citește și: Rețetă mucenici de post! De ce ingrediente ai nevoie pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești

Gemul se amestecă cu câteva linguri de apă și se încălzește la foc mic, până se omogenizează bine. după ce se răcește, se împarte în două părți egale și este folosit pentru umplerea blatului. Acesta nu trebuie însiropat, deoarece gemul este suficient de fluid și va intra în blat.

Tortul se îmbracă în frișcă, iar cu sprițul se formează steluțe, unele lângă altele, ca un brâu, pe marginea superioară a tortului. Spațiul din mijloc, delimitat de steluțele de frișcă, se acoperă cu una sau două linguri de gem călduț.

Pe marginea de jos a tortului și la îmbinarea dintre frișcă și gem, se presară lingura de nuci rămasă. Tortul se lasă la răcit 2-3 ore, după care se poate servi. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top