Connect with us
Uite ce se intampla daca ai obiceiul de a sta picior peste picior

Stil

Uite ce se intampla daca ai obiceiul de a sta picior peste picior

Ai obiceiul de a sta frecvent picior peste picior? Iata care sunt consecintele!

Multe femei au obiceiul de a sta picior peste picior, insa putine s-au intrebat pana acum daca aceasta pozitie dauneaza in vreun fel sau are consecinte asupra organismului. Specialistii au demonstrat faptul ca acect obicei poate dauna posturii si poate cauza chiar probleme de sanatate. Te-ai fi gandit la asta? Iata despre ce este vorba!

Venele varicoase sunt deseori asociate cu aceasta pozitie. Oamenii de stiinta sunt de parere ca femeile care obisnuiesc sa stea picior peste picior sunt mai predispuse sa faca varice, insa riscul nu este unul foarte mare. Pentru a preveni aparitia venelor varicoase miscarea este foarte importanta, insa ar trebui sa acorzi atentie si pozitiilor pe care le adopti. Cu toate acestea, vene varicoase reprezinta de cele mai multe ori o problema ereditara.

IATA CUM POTI SA PREVII ALERGIILE DE PRIMAVARA

Postura are de suferit daca stai frecvent picior peste picior. Totodata, aceasta pozitie poate afecta anumiti nervi pe termen lung si are o influenta proasta asupra tensiunii arteriale. De fiecare data cand alegi sa stai astfel, pui presiune pe un nerv important din spatele genunchilor si in scurt timp ai senzatia de amorteala. Daca ai acest obicei, cel mai bine este sa il eviti pentru a nu intampina probleme de circulatie si pentru a-ti pastra postura corecta.

Este foarte important ca atunci cand ai aceasta pozitie sa stai cu spatele drept. Cercetarile arata ca, in caz contrar, poti avea probleme cu sistemul digestiv, dar si cu nivelul de stres din organism. O pozitie corecta este esentiala pentru un corp sanatos.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top