Connect with us
30 romi din Ploiești, păziți cu poliție și militari de teama Covid-19

Locale

30 romi din Ploiești, păziți cu poliție și militari de teama Covid-19

Aproximativ 30 persoane din Ploiești, de etnie romă care locuiesc în aceeași curte, au fost izolate de autorități. Imobilul aparține primăriei și au fost izolați deoarece un vecin a fost depistat pozitiv cu Covid-19. 17 dintre aceștia sunt copii.

30 romi din Ploiești, păziți cu poliție și militari de teama Covid-19

Acești oameni sunt păziți de polițiști, jandarmi și militari pentru a nu ieși din curtea lor.  Această decizie a fost una controversată și blamată de anumite persoane.

Expertul pe tema problemelor romilor de la Primăria Ploiești le atrage atenția autorităților că oamenii pot muri de foame.

Vineri, oamenii au fost testați de DSP Prahova și se așteaptă rezultatele acestora. Din moment ce vorbim de persoane de etnice romă, o categorie vulnerabilă a țării, recoltarea probelor s-a făcut în prezența reprezentanților comunității.

”Este bine întotdeauna să fie și un reprezentant al lor, care să își asume că nu vine poliția și nu face abuzuri. Le-am explicat despre ce este vorba, iar oamenii au înțeles și au așteptat să le vină rândul la testare”, a explicat, pentru Libertatea, Ion Micuță, expertul Primăriei Ploiești pe problemele romilor.

Ion Micuță nu aprobă modul de acțiune al forțelor de ordine. El vorbește despre cea mai mare problemă a comunității de acolo și anume: lipsa resurselor materiale. Acest lucru îi poate motiva să inventeze tot felul de metode de a scăpa de izolare.

Acesta susține:

”Armata, jandarmeria, poliția, toți stau acolo de zici că a evadat cineva. Se sperie copiii, urlă, țipă. Doar că oamenii ăia vor să se ducă la piață, să mai care un sac, să sape o groapă, să lucreze cu ziua pe undeva. Ei așa trăiesc, de pe o zi pe alta. Chiar nu au ce să mănânce!”

A mai adăugat:

„Singurul fenomen din lume care transformă omul în animal este foamea. Îmi este teamă de reacția comunităților sărace în această perioadă, fie ele de romi sau români.”

Autoritățile locale au venit cu o soluție: pachete cu alimente de la primărie. Primarul orașului Ploiești, Adrian Dobre a informat că pentru câteva zile a rezolvat problema mâncării romilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top