Alte două decese de coronavirus în țară, la Sibiu și Ialomița. Femeia, soția unui lider al romilor

30.03.2020
Alte două decese de coronavirus în țară, la Sibiu și Ialomița. Femeia, soția unui lider al romilor

O femeie de 65 de ani, din Sibiu, și un bărbat de 52 de ani, din Ialomița, au murit din cauza coronavirusului. Regele romilor din România, Dorin Cioabă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia din Sibiu este soția fratelui lui Ion Cioabă, primul rege al țiganilor.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni seara că o femeie de 65 de ani, din județul Sibiu, internată din 27 martie la Terapie Intensivă, a murit luni după-masă. Aceasta suferea de boală cardiovasculară.

Regele romilor din România, Dorin Cioabă, a declarat, că femeia este soția fratelui primului rege al țiganilor, Ion Cioabă. Și soțul său a murit în noaptea de duminică spre luni, acesta fiind internat de joi, pentru intervenție chirurgicală, la Sibiu. În cazul său, nu a ajuns rezultatul testului.

„Ei au fost în Turcia și s-au întors la începutul lunii martie. De atunci se simt tot rău. Gogu Mihuțescu, fratele bunicului meu, Ion Cioabă, a murit azi noapte (duminică noaptea – n.r.). Este soțul femeii care a murit azi la ATI. La el nu a venit încă rezultatul testului. Gogu Mihuțescu a fost internat pentru că suferea de diabet, îi fuseseră afectați rinichii și avea nevoie de intervenție pentru dializă. Acum sunt morți amândoi. Și în Turcia au fost tot pentru a rezolva probleme medicale”, a declarat, Dorin Cioabă, regele romilor din România.

Al 52-lea deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat în Ialomița, în cazul unui bărbat de 52 de ani. Acesta s-a prezentat la UPU Slobozia în data de 29 martie și i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19. El a murit în 29 martie. Pacientul nu are medic de familie și nici aparținători, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.