Connect with us
Anunț de maximă importanță! În ce condiții am putea reintra în stare de urgență

Locale

Anunț de maximă importanță! În ce condiții am putea reintra în starea de urgență

Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții s-ar putea reintroduce starea de urgență. Traversăm o perioadă grea, în care numărul infectărilor cu COVID-19 crește alarmant. Nu este un trend descrescător, nici măcar stabil, ci vorbim despre o creștere majoră. În ultimele două zile s-au înregistrat recorduri de îmbolnăviri. Nelu Tătaru a anunțat când ar putea fi reinstituită stare de urgență.

Anunț de maximă importanță! În ce condiții am putea reintra în stare de urgență

Conform declarațiilor Ministrului Sănătății, dacă vor fi 10.000 de cazuri de infectări în 3-4 zile, la nivelul țării, se impune starea de urgență. Într-un interviu acordat Agerpres, Nelu Tătaru a declarat că asistăm la a doua cocoașă a primului val, după ce pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.

Ministrul a precizat că nu se impune starea de urgență doar pentru două zile cu un număr de peste 500 de cazuri. Starea de urgență poate fi instituită după o perioadă cu transmitere accentuată, sau cu dublarea cazurilor de la o zi la alta.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată.

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru pentru Agerpres.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. dRobu

    2020-07-10T10:34:37+03:00 at 10:34

    alo nelu, tu esti? am sunat sa-ti sa te duci … du-te si ramai acolo, nu te mai intoarce. lasa-ma draq si pe mine si p-ai mei ca ne-am saturat de tine.
    PS – ia-i pe pe ailalti cu tine. sa nu uiti de chiORBAN.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top