Connect with us
Anunț de ultim moment! Un oraș mare și mai multe localități intră în carantină totală

Locale

Anunț de ultim moment! Un oraș mare și mai multe localități intră în carantină totală

Lucrurile sunt tot mai grave în România și situația în care ne aflăm pare că scapă de sub control în ultima perioadă. Astfel, numărul cazurilor de infectare a crescut considerabil și decesele sunt tot mai multe pe zi ce trece, însă în unele localități, situația este tot mai gravă, rata de incidență depășind limita admisă pentru a nu fi adoptate măsurile speciale. Având în vedere că în Sibiu,  rata de incidență este 7,78 cazuri la mia de locuitori, autoritățile au decis impunerea canrantinei totale.

Carantină totală în Sibiu

Sibiul se menține pe primul loc din cauza ratei de incidență COVID 19 la 14 zile care a urcat la 7,78 cazuri la mia de locuitor. Doar vineri au fost identificate 470 cazuri noi, ajungându-se la 9535 de persoane infectate în total.

Astfel, s-a decis carantinarea totală pentru orașul Sibiu și cartierul Arhitecților, precum și a localităților Șelimbăr, Tălmaciu şi Cisnădie. Această măsură va intra în vigoare de luni și va fi valabilă, inițial, timp de 14 zile, în funcție de cum evoluează lucrurile.

Astfel, măsura care intră în vigoare atât acest weekend este închiderea mall-urilor, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale și alte produse necesare.

De luni, toate magazinele și mall-urile se vor închide la ora 20.00, nu la 21.00, cum se închid în toată țara. Mai mult, magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați și vor fi respectate toate măsurile necesare, precum dezinfectarea spațiului, amplasarea de dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâni, triajul epidemiologic și purtarea măștii de protecție.

Între orele 10.00-13.00, persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor putea ieși din case pentru a-și procura alimentele necesare. În ceea ce privește circulația, vor fi anunțate mai multe măsuri în aceste zile, însă motivele cu siguranță vor trebui să fie unele bine întemeiate și urgente.

„Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere.”, a spus Arafat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top