Connect with us
Bucuria a fost scurtă! Piscine închise și program redus la terase pentru un județ din țară

Locale

Bucuria a fost scurtă! Piscine închise și program redus la terase într-un județ din țară

Ne-am bucurat de libertatea venită o dată cu ridicarea restricțiilor, dar se pare că bucuria a fost scurtă. Numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19 a dus la reaplicarea unor măsuri restrictive care să protejeze populația. În acest sens, într-un județ din țară, autoritățile au luat hotărârea de a reduce programul teraselor. Totodată, piscinele vor fi închise.

Piscine închise și terase cu program redus

Piscinele din județul Argeș vor fi închise din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19. Totodată, terasele vor funcționa după un program redus. Acestea se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii, și la 23.00 în weekend.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Ea vine pe fondul creșterii semnificative al numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

La acest moment, 12 localități din Argeș sunt monitorizate atent, iar autoritățile iau în calcul carantinarea zonală. Totul în funcție de evoluția epidemiologică.

Este vorba despre localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

„Doisprezece localități din Argeș sunt monitorizate atent, în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege. În calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii localităților din județul Argeș răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite în planul local de monitorizare. În același timp, conducerea CJSU Argeș face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, a precizat Prefectura Argeș.

CJSU Argeș a anunțat măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii epidemiei. Administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza permanent dacă se păstrează distanța, dacă vânzătorii poartă măști și mănuși, iar clienții – măști. 

Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top