Connect with us
Înmormântare cu scandal în Cluj! Preotul le-a cerut să-i sărute mâna

Locale

Ce a răspuns Arhiepiscopia Clujului în cazul scandalului de la înmormântare

Scandalul de la înmormântarea din satul clujean a ajuns la urechile Arhiepiscopiei Clujului care a luat măsuri împotriva preotului. Acesta din urmă avusese un conflict cu rudele unei decedate, chiar înainte de a începe slujba de înmormântare. Preotul era nemulțumit de faptul că familia defunctei nu plătise taxa pentru locul de veci.

Ce a răspuns Arhiepiscopia Clujului în cazul scandalului de la înmormântare

După ce scandalul de la înmormântarea din Tăuți, județul Cluj, a ajuns la televizor, Arhiepiscopi Clujului a reacționat. Se pare că preotul a fost sancționat pentru că nu a avut tact pastoral și nu s-a supus hotărârilor bisericești.

Înainte de a începe slujba, preotul a cerut familiei decedatului să-și ceară iertare pentru modul urât în care l-a tratat. Scandalul a pornit de la o taxă pentru locul de veci, pe care rudele mortului nu o plătiseră.

”Defuncta are loc de veci în cimitirul din Tăuți, unde este îngropat din 1986, soțul ei. Preotul nu a vrut să oficieze slujba de înhumare până nu a primit suma de 5.000 de lei. Familia a fost de acord să îi dea 3.500 de lei dar el nu și nu. Apoi la slujba de înmormântare nu a vrut să o înceapă până când familia nu și-a cerut iertare, ba mai mult să îi sărute și mâna.”, a declarat un martor.

Preotul a precizat că oamenii nu și-au plătit contribuția la biserică de 10 ani, și că decizia Consiliului Parohiei din Tăuți este ca familia care nu își plătește cotizația în ultimii 3 ani, să plătească locul de veci. Cu toate acestea, superiorii lui nu au fost de acord cu modul în care a gestionat el situația.

”Arhiepiscopia noastră a luat act cu multă dezamăgire de acest incident nefericit, având în vedere câteva hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata oricărei taxe. Părintele a dat dovadă nu doar de lipsă de tact pastoral ci și de insubordonare față de hotărârile bisericești superioare”, a transmis Arhiepiscopia Clujului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top