Cea mai mare captură de droguri din istoria Poliției Române, în Portul Constanța

02.09.2020
Cea mai mare captură de droguri din istoria Poliției Române, în Portul Constanța

Cea mai mare captură de droguri, pastile de captagon și hașiș din istoria Poliției Române a fost înregistrată pe 30 august în Portul Constanța. Este vorba despre droguri care au o valoare pe piață de aproximativ 80.000.000 de euro. Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, ca să se evite descoperirea lor.

Cea mai mare captură de droguri din istoria Poliției Române, în Portul Constanța

Captură de droguri istorică, în Portul Constanța. Drogurile au fost descoperite în urma unei operațiuni desfășurate în luna august, de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și SCCO Porturi Maritime, împreună cu D.I.I.C.O.T.

Conform unui comunicat emis de Poliția Română, nava cu droguri a ajuns în Portul Constanța pe 30 august. Este vorba despre o navă care transporta două containere cu 40 de tone de produse nealimentare. Acestea erau trimise din Siria, au tranzitat Turcia și au ajuns în Portul Constanța. România nu era destinația finală a drogurilor.

În urma verificărilor, în unul dintre cele două containere au fost descoperite droguri. 1,480 de kg de hașiș, și 751 kg de pastile de captagon. Sunt droguri cu o valoare pe piață de aproximativ 80.000.000 de euro.

Cum au fost ascunse

Pentru a nu fi descoperite, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton în care era săpun organic cu o densitate foarte mare. Acolo au descoperit hașișul și pastilele de captagon, care au un conținut ridicat de amfetamină.

Această captură de droguri este considerată cea mai mare din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliției Române.

Autoritățile fac cercetări cu privire la mai multe persoane, dintre care cetățeni români și străini, pentru a afla care a fost implicarea lor în acest transport.

În comunicatul Poliției Române este precizat faptul că activitățile din cadrul operațiunii au avut loc în cooperare cu D.E.A. – S.U.A., și că în cadrul operațiunii, polițiștii au beneficiat și de sprijinul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea.