Connect with us
COD ROŞU de inundaţii: străzi şi gospodării inundate în urma ploilor torenţiale în Suceava şi Bistriţa - Năsăud

Locale

COD ROŞU de inundaţii: străzi şi gospodării inundate în urma ploilor torenţiale în Suceava şi Bistriţa – Năsăud

Ploile torenţiale au făcut prăpăd sâmbătă în judeţele Biştriţa şi Suceva. Meteorologii au emis aici avertizări cod roşu de ploi şi vijelii.

Mai multe gospodării din trei comune şi două oraşe ale judeţului Bistriţa-Năsăud au fost inundate, sâmbătă seara, în urma ploilor torenţiale, potrivit datelor transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Astfel de situaţii au fost întâlnite în cartierul Sărata al municipiului Bistriţa, în oraşul Beclean şi în localitatea componentă Rusu de Jos, precum şi în comuna Feldru, în satul Buduş (comuna Budacu de Jos) şi în satul Perişor (comuna Zagra).

Potrivit CJSU, ploile torenţiale căzute în urma avertizărilor meteorologice Cod roşu şi portocaliu au inundat curţi, subsoluri, dar şi o bucătărie de vară.

De asemenea, în comuna Bistriţa Bârgăului, un brad a căzut peste firele de electricitate din apropierea centrului de informare turistică din localitate, din cauza vântului puternic, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în zonă.

Autorităţile locale au intervenit în sprijinul populaţiei din localităţile afectate, iar CJSU monitorizează situaţia din teren.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. vio

    2020-06-14T10:55:34+03:00 at 10:55

    Cateva *curţi, subsoluri, dar şi o bucătărie de vară.* sunt nimica toata fata de o recolta salvata.
    Pana si refacerea panzei freatice, e importanta si apa, tot justifica aceste mici inconveniente ale ploilor. Noi, cei de mai din sud, murim de foame, ca nici trenuri nu mai sunt, ca sa venim cu o traista de malai la voi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top