Connect with us
Constănțeni reținuți după ce au pus în circulație bani falși! Mai aveau acasă 61.000 de euro falși

Locale

Constănțeni reținuți după ce au pus în circulație bani falși! Mai aveau acasă 61.000 de euro falși

Două bărbați din Constanța au fost reținuți de polițiști după ce oamenii legii au descoperit că au pus în circulație bani falși. Este vorba despre bancnote de euro falsificate, pe care care cei doi le-au plasat pe raza localității constănțene Lumina.

Constănțeni reținuți după ce au pus în circulație bani falși! Mai aveau acasă 61.000 de euro falși

Doi constănțeni, în vârstă de 39, respectiv 52 de ani au fost reținuți pentru că au pus în circulație bani falși. În urma perchezițiilor efectuate la locuințele acestora, oamenii legii au descoperit peste 61.000 de euro – bancnote false. perchezițiile au avut loc într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada iunie – august, anul curent, cei doi bărbați ar fi plasat pe raza localității Lumina, o serie de bani falși – bancnote euro falsificate.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la locuințele celor doi, oamenii legii au găsit 172 de bancnote false, de 200 și 500 de euro, însumând 61.400 de euro. Au fost ridicate 2.350 de euro, 14.500 de lei, 3 telefoane mobile, și o mașină.

Conform legii, cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și vor fi prezentanți instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Păstrând registrul, un bărbat din Cluj a fost reținut de autorități în timp ce încerca să părăsească țara cu bagajul plin cu lingouri și monede de aur și argint. S-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca, unde bărbatul a devenit suspect la controlul de securitate. Polițiștii au văzut în laptopul lui câteva componente suspecte și atunci au început un control amănunțit. Așa au descoperit că bărbatul avea bagajul plin de lingouri și monede de aur și argint. Le ascunsese în laptop, în telefon, în portofel și în bagajul de cală.

Clujeanul s-a apărat, declarând că bunurile sunt cumpărate de el, de-a lungul anilor, și că are acte care să demonstreze asta. Obiectele au fost ridicate de polițiști și duse la Trezoreria Municipiului Cluj Napoca unde vor fi suspuse unei expertize.

 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top