Connect with us
Cum s-a prezentat un preot la o înmormântare din Olt

Locale

Cum s-a prezentat un preot la o înmormântare din Olt

În pandemie, toate domeniile de activitate s-au modificat și au impus măsuri deosebite de protecție pentru fiecare dintre noi. Desigur, unii s-au protejat mai mult, alții mai puțin, în funcție și de cât se expune fiecare pericolului. Un exemplu de protecție vine de la un preot din județul Olt. O poză cu acesta a devenit virală.

Cum s-a prezentat un preot la o înmormântare din Olt

Preotul a fost surprins într-o fotografie în timp ce se afla la o înmormântare, echipat din cap până în picioare. Peste costumul de protecție, acesta și-a pus și patrafirul. Conform presei locale, înmormântarea a avut loc în cimitirul din comuna Teslui, județul Olt, unde trebuia să fie îngropat un bărbat în vârstă de 73 de ani. Omul murise din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu coronavirus.

Chiar dacă trupul neînsuflețit a fost adus direct de la morgă, într-un sicriu sigilat, preotul a vrut să-și ia măsuri pe precauție, așa că a venit la groapă, echipat în costum de protecție.

“Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire”, a declarat preotul Alexandru Militaru pentru Gazeta Oltului.

Totodată, preotul spune că a făcut slujba ca la carte și că i-a rugat pe toți cei prezenți să poarte măști de protecție, chiar dacă se aflau în aer liber.

“Familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a mai precizat preotul.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. elaalex

    2020-07-31T15:03:22+03:00 at 15:03

    Totul este relativ. Acest preot are dreptate sa se protejeze. Dar enoriasii nu accepta protejarea in ideea ca Dumnezeu are grija de ei. Cine are dreptate?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top