Connect with us
Decizie de ultimă oră! Comunele Berceni şi Clinceni intră în carantină

Locale

Decizie de ultimă oră! Comunele Berceni şi Clinceni intră în carantină

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Pandemia nu dă semne că s-ar apropia de sfârșit, ci că este din ce în ce mai puternică. Numărul de infectări se menține pe un trend ascendent, iar unele localități sunt mult mai afectate decât altele. La fel se întâmplă și în județul Ilfov, unde rata de infectare a localităților Berceni și Clinceni a depășit rata de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care autoritățile au decis carantinarea acestora.

Măsuri drastice pentru localitățileBerceni şi Clinceni

Comunele Clinceni şi Berceni din judeţul Ilfov intră, joi, la ora 22.00, în carantină pentru 14 zile, după ce rata de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Ordinul a fost dat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Mai exact, în Berceni, unde locuiesc  9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de 95 de persoane. Rata de infectare din ultimele două săptămâni a ajuns la data de 18.11.2020 la valoarea de 10,11/1.000 locuitori.

„Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660013 din 18.11.2020 privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se instituie începând cu data de 19.11.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.”, se arată într-un comunicat al prefectului judeţului Ilfov.

Printr-un ordin dat tot de Arafat, a intrat în Carantină și localitatea Clinceni, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu. Măsura este valabilă tot pentru 14 zile, începând din această seară, de la ora 22.00.

Rata de incidență cumulată  aici și calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a fost de de 10,03/1.000 locuitori. Mai exactm dintr-un total de  7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de 75 de persoane, motiv pentru care s-a decis carantinarea, pentru prevenirea răspândirii virusului.

Prefectura Ilfov a publicat şi modelul declaraţiei care trebuie folosită pentru ieşirea din locuinţă, pentru ca toți oamenii să o folosească în caz de nevoie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top