Connect with us
Evitați aglomerația! Ce rute ocolitoare puteți folosi către mare și Valea Prahovei

Locale

Evitați aglomerația! Ce rute ocolitoare puteți folosi către mare și Valea Prahovei

Pentru a evita aglomerația, polițiștii vă recomandă să folosiți rute ocolitoare în drumul spre mare sau stațiunile din Valea Prahovei. Oficial, a început weekend-ul! Primul din această lună care, deocamdată, nu seamănă a toamnă, ci mai mult pare o continuare a verii. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți dintre români vor opta pentru două zile pe litoralul Mării Negre, sau pentru răcoarea din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Evitați aglomerația! Ce rute ocolitoare puteți folosi către mare și Valea Prahovei

Dacă v-ați făcut planuri pentru mare sau Valea Prahovei, este bine să știți că în fiecare sfârșit de săptămână, drumul spre aceste două destinații este extrem de aglomerat. În acest sens, pentru a evita situații neplăcute, așteptare multă și nervi întinși, polițiștii vă recomandă să optați pentru rute ocolitoare.

Pentru stațiunile de pe litoral, autoritățile vă recomandă, pe lângă Autostrada Soarelui București – Constanța, următoarele rute ocolitoare:

– București – DN2 – Urziceni – DN2A- Hărșova – Constanța;

– București- DN3 – Fundulea – Lehliu – A2 – Constanța.

De asemenea, pentru stațiunile de pe Valea Prahovei, polițiștii vă recomandă, pe lângă DN 1 București – Ploiești – Brașov, următoarele rute ocolitoare:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;- București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Recomandările vin în contextul în care, drumul spre aceste două destinații turistice este extrem de circulat, mai ales în weekend. Turiștii care vor să petreacă un sfârșit de săptămână fără stat la cozi interminabile sunt sfătuiți să opteze pentru rutele ocolitoare.

Vremea este bună și, cel mai probabil, marea și muntele vor mai fi o perioadă, atracția românilor. Conform ANM, de duminică vremea se va încălzi și în zona de vest și sud a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 -32 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În București, minima va atinge 15 grade, iar maxima se va situa între 30-31 de grade Celsius.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top