Connect with us
Incendiu la secția de ATI din Spitalul Județean Neamț. Cel puțin 7 morți

Locale

Incendiu la secția de ATI din Spitalul Județean Neamț. Au murit 10 oameni

Cel puțin 7 persoane au decedat în după amiaza zilei de sâmbătă, când un incediu violent a avut loc la secția de ATI a Spitalului Județean Neamț.

Incendiu de proporții la secția ATI din Spitalul Județean Neamț

UPDATE 15 noiembrie ora 12:00 – La morga spitalului a fost adus un container, nemaifiind loc pentru cei decedați. În incendiu și-a pierdut viața marele antrenor de lupte Mircea Covătaru, dar și mama unui politican de la Pro România.

UPDATE 21:00 Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafața corpului și este în stare deosebit d egravă.

UPDATE 20.40: Numărul deceselor s-a ridicat la 10. Alte 6 persoane sunt in stare critică și vor fi transportate la spital în județul Iași.

Șapte pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit Irinei Popa, purtătorul de cuvânt ISU Neamț

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Inițial pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ulterior toate autospecialele din Municipiul Piatra Neamț au fost trimise la Spitalul Județean. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Toți cei 7 bolnavi care au decedat erau conectați la aparate. În acest moment nu se cunoaște numărul total al victimelor. În secția de ATI erau 16 bolnav internați, dintre care 8 erau intubați.

Comunicatul integral transmis de IGSU: 

NT/Piatra Neamț – incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este în dinamică.

Medicul de gardă are arsuri extinse pe tot corpul. Acesta va ajunge în scurt timp la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Prefectul județului Neamț, Gheorghe Lazăr, a fpcut declarații despre situația de la Spitalul județean Neamț:

Sunt aproximativ 7 persoane care sunt decedate, mai multe persoane care urmează să fie transfertae la Iași. Doctorul de gardă are arsuri multiple, suntem în evaluare, sunt mai multe persoane. Este activat planul roșu, suntem în celulă de criză. Urmează să ajungă de la Iași ambulanțe. Persoanele erau internate la ATI, bolnavi de coronavirus. Din datele preliminare de la cei de la ISU se pare că incendiul a pornit de la un injector. La momentul acesta din datele pe car ele avem alte secții nu au fost afectate de incendiu.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top