Incendiu puternic lângă București! Ard 10 hectare de teren la Periș!

10.08.2020
Incendiu puternic lângă București! Ard 10 hectare de teren la Periș!

Un incendiu puternic de vegetație se manifestă la această oră, lângă București. Incendiul s-a declanșat la Batalurile fostei ferme de porci de la Periș, după cum anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Incendiu puternic lângă București! Ard 10 hectare de teren

Incendiul a izbucnit la Batalurile fostei ferme de porci de la Periș. Arde vegetația de pe o suprafață de 10 hectare de teren.

Autoritățile au emis mesaj RO-ALERT pentru sectorul 1, Periș, Snagov, Corbeanca, Buftea și Otopeni:

„Alertă Extremă. Incendiu de vegetație uscată și alte materiale combustibile, zona Periș, degajări mari de fum / miros înțepător. Ocoliți zona. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”.

La fața locului acționează, în aceste momente, 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș, acolo unde are loc, luni dimineața, un incendiu de vegetație.

La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10…15 km/h.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, meteorologii precizează că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25…30 km/h.

Este al doilea incendiu care are loc în aceeași zonă, în decursul acestui an. Primul incendiu a avut loc în primăvară, când oamenii din zonă s-au plâns de mirosul insuportabil cauzat de vegetația arsă de la batalurile fostei ferme de porci.

La acea vreme, Ministrul Mediului, Costel Alexe menționa că incendiul de la Periș ar fi provocat poluarea record înregistrată în primăvară, în Capitală. În cauză a fost deschis un dosar penal.