Connect with us
La spitalul din Piatra-Neamț, medicii folosesc bonete de brutar. La UPU nu se mai testează nimeni, că „nu dă bine”

Locale

La spitalul din Piatra-Neamț, medicii folosesc bonete de brutar. La UPU nu se mai testează nimeni, că „nu dă bine”

Cadrele medicale din Spitalul Județean Neamț sunt disperate din cauza faptului că nu au echipamente de protecție adaptate pentru Covid-19, astfel că riscul de a se infecta este iminent. Ei spun că este o chestiune de ore până când Spitalul Județean Piatra-Neamț va ajunge la fel ca cel din Suceava, cu aproape tot personalul infectat cu Covid-19. Unii s-au plâns că folosesc drept echipament de protecție bonete de brutar. Alții au reclamat că suspecții simptomatici, care au stat în izolare, sunt plimbați liber prin spital, că așa ar fi dispus conducerea secției Contagioase.

Mai mult, cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe au renunțat să se mai testeze pentru a vedea dacă sunt sau nu infectați, deoarece li s-a spus că „nu dă bine”, că „oricum, toți sunt purtători”. De izoleta nu a mai auzit nimeni.

„Sunt la serviciu! Sunt carne de tun! Este incredibil ce se întâmplă aici, în spital. Vom fi, în curând, Suceava 2. Noi, cu bonete de brutar, să nu cadă părul în mâncare … incredibil… Suspecții simptomatici veniți din izolare sunt plimbați liber prin spital. Că așa vrea dr. de la Contagioase. Nu se respectă circuite, nu avem materiale de protecție, decât niște mănuși și măști folosite peste timpul admis. Astea nu sunt echipamente de protecție în situația dată. Sunt nebuni! Ce rost mai are dacă aici umblă liberi, pe picioare, pe holuri. UPU nici nu se mai testează, li s-a zis clar că nu <<dă bine>> să se testeze… că oricum ies toți purtători. Plus circuite, cel mai important… de izoleta nici nu s-a auzit. E normal? O mască te ține, în mod normal, 4 ore”, a spus un salariat al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Bonetă de brutar folosită ca echipament de protectie:

Cadrele medicale le trimit cunoscuților mesaje prin care le transmit să stea în case, deoarece spitalul se umple cu pacienți infectați, personalul medical se infectează și nu mai are cine să îi trateze.

„Nu mai ieșiți afară, stați în casă! Vă rog, trimiteți acest mesaj la toate contactele din telefonul d-voastră! Spitalul se umple cu pacienți cu coronavirus, personalul medical se infectează, nu mai are cine să acorde asistență medicală. O să murim cu toții!”.

„Pe secție avem o singură trusă de Covid-19, care, clar, nu va ajunge. Nu avem echipament de protecție adecvat. Purtăm o mască 12 ore, ceea ce nu este normal. Nu mai oferă nicio protecție! Spitalul se umple cu bolnavi! Am ieșit să-mi cumpăr ceva de mâncare și văd că oamenii au ieșit la plimbare. Oameni buni, cred că sunteți inconștienți! Vă rugăm, nu mai ieșiți din case! Ne luptăm cu ce avem, dar suntem prea puțini, iar bolnavii sunt din ce în ce mai mulți. Nu sunteți conștienți de riscurile la care vă supuneți și ne supuneți pe toți, inclusiv pe familiile voastre, ale noastre. Nu mizați pe faptul că sunteți tineri! Nu vă poate garanta nimeni că o să scăpați nevătămați în cazul îmbolnăvirii. Vă rugăm, rămâneți în case!”, a declarat un alt cadru medical.

Disperați sunt și polițiștii locali, care spun că sunt folosiți în linia întâi fără o minima protecție: „Ne bagă, ca oile, în fiecare dimineață, la 8, într-o sală la Poliția Municipiului, câte 30 – 40, care cu măști, care fără, chipurile, pentru instruire. Replica șefilor de la Municipiu a fost că oricum nu scăpăm niciunul, așa că asta e situația, să ne împăcăm cu gândul ăsta. Avem toți copii. Nu e normal să fim carne de tun!. Eu unul, de când a început pandemia, am primit 3 măști, din care una de zugrav și 2 perechi de mănuși. În 2 săptâmâni. E inuman ce se întâmplă!. În dimineața asta am primit o mască confecționată la o croitorie, nesterilă, și mi s-a spus că după ce o port să o spăl și să o folosesc din nou”, a spus un polițist local.

Daniel MURARU, atacul.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top