Connect with us
Litoralul românesc invadat de alge! 4.000 de tone strânse în luna iulie

Locale

Litoralul românesc invadat de alge! 4.000 de tone strânse în luna iulie

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a colectat, de la începutul lunii iulie, 4.000 de tone de alge de pe litoral şi a dat amenzi de 550.000 de lei agenţilor economici care operează aceste plaje.

4.000 de tone de alge strânse de pe litoral

De la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Numai în ultimele două săptămâni, s-a strâns jumătate din cantitatea totală, adică puţin peste 4000 de tone de alge. Potrivit AGERPRES, pentru acţiunile de ecologizare a liniei ţărmului şi plajelor neînchiriate, au fost folosite 20 de utilaje, fiind implicați în jur de 30 de oameni.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfăşoară zilnic, pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului.

Amenzi pentru operatorii care nu igienizează plajele

Pe celelalte porţiuni care sunt închiriate, operatorii au sarcina de a asigura igienizarea plajelor. Cei care nu și-au îndeplinit această datorie, au fost aspru sancționați. Într-o singură săptămână, au fost aplicate aproape 30 de amenzi în valoare totală de aproape 550.000 de lei.

Echipa inspectorilor ABADL a fost suplimentată cu inspectori veniţi şi de la alte Administraţii Bazinale de Apă, fiind la această oră un număr de 10 inspectori care desfăşoară acţiuni de control pe plaje pe toată durata sezonului estival.

„Echipele noastre intervin pe toată linia ţărmului şi în fiecare noapte. ABADL ridică sute de tone. Ne vom face treaba în continuare, cu aceeaşi consecvenţă şi seriozitate”, a afirmat Bogdan Bola, director ABADL.

Recordul de alge de pe țărmul românesc al Mării Negre a fost înregistrat în 2011. Atunci, de pe plajele litoralului au fost adunate peste 40.000 de tone de plante marine. Fenomenul înfloririi algale se află în strânsă legătură cu iarna blândă din acest an, dar și cu temperaturile foarte ridicate din aer și apă.

Continue Reading

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top